eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán: Magyarországnak akkor lesz jövője, ha több gyerek születik

A parlament által hétfőn elfogadott gyed extra szabályozás sokak életében új lehetőséget jelent - hangsúlyozta Orbán Viktor Kaposvárott. A miniszterelnök hozzátette: Magyarországnak akkor lesz igazán jövője, ha a területén több gyermek születik, mint ahányan elhaláloznak.

A miniszterelnök szólt arról, hogy az emberek azt gondolják, nincsenek már határok, nagy falu lett a világ, szabadon jöhetnek-mehetnek, és csökken a születési hely jelentősége.

Az igazság ennek pont a fordítottja: minél inkább kinyílik a világ, felnőttként egyre inkább rájövünk arra, hogy egyetlen igazán fontos hely van a számunkra, akármerre is sodort az élet, az, ahol születtünk, ahova tartozunk, ahol számon tartanak bennünket - fogalmazott.

Orbán Viktor úgy vélte: a modern világban, amikor az emberek milliói veszítik el gyökereiket, a legfontosabb dolog, hogy tudjanak rólunk, számítsanak ránk, ismerjenek bennünket és törődjenek velünk.

"A kaposvári Életfa-kezdeményezés ennek esélyét hordozza" - mutatott rá.

A miniszterelnök beszédében kitért az önkormányzatok adósságának állami átvállalására is. Azt mondta, a kormány a döntését még azelőtt hozta meg, hogy az adósság agyonnyomná a városainkat és a gyerekek jövőjét.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere közölte: ahogy a 2006-ban elsőként felállított Életfán gyarapodott a gyermekek nevével ellátott levelek száma, úgy gyarapodott a város is. Hozzátette, a lakossággal együttműködve a közelmúltban elindították a Gyermekmosoly programot, amelynek keretében 2014 gyermeknapjára huszonkilenc játszóteret újítanak fel, emellett négy újat építenek a városban.

Szólt arról, hogy január 1-jétől a gyesen és gyeden lévő rászoruló kaposvári kismamáknak ismét ingyenes, a helyi járatú autóbuszokra szóló bérletet biztosítanak.

Kaposvár önkormányzata az idén májusban újabb Életfát állíttatott fel a helyi Városligetben. A két Életfára eddig mintegy 2800 gyermek neve került fel, nyolcvan nevet kedden tettek rá Gera Katalin szobrászművész bronzból készült alkotására.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×