eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Tavaszi időjárással köszönt be az újév

Bár szilveszter éjszaka alaposan lehűl a levegő, a kemény téli időnek egyelőre nincs jele - mondta az InfoRádiónak Gál Áron meteorológus. Arról is beszélt, hogy jövő hétfőn akár 10 foknál is melegebb lehet. Egyelőre semmi jel nem utalnak arra, hogy megjönne az igazi tél, kemény hidegekkel és nagy havazással.

Szilveszter napján az ország nagyobb részén több órára kisüt majd a nap, megerősödő északnyugati széllel egy hidegfront vonul át ugyanis az ország felett, ami kisöpri a Kárpát-medencében megülepedett alacsonyszintű nedvességet - mondta el az InfoRádiónak Gál Áron.

Kellemes időre számíthatunk a nappali órákban, este azonban erősen le fog hűlni a levegő, mérséklődik az erős északnyugati szél, és kevés lesz felettünk a felhő.

Annak, aki az utcán szilveszterezik, érdemes lesz rétegesen öltözködni, mert könnyen megfázhatnak - tette hozzá.

Vasárnap melegfront érkezik, emiatt fokozatosan megnövekszik nyugat felől a felhőzet, kevés napsütés azonban lehet még a Dunától keletre eső területeken. A hőmérsékletben lényeges változás még nem lesz, általában 1 és 6 fok között alakul a legmagasabb érték.

Hétfőn a melegfront elvonulásával és hidegfront érkezésével még meleg levegő érkezik fölénk. Ennek hatására átmenetileg viszonylag magasra emelkedik a hőmérséklet, amelynek maximuma 6-11 fok között lehet.

Ezt követően ismét csökken majd a hőmérséklet, de még így is a sokévi átlag felett alakul majd.

Mivel az előrejelzések nyolc-tíz napra megbízhatóak, a meteorológus szerint ebben az időszakban jelentős változásra nem lehet számítani, sőt az azt követő időszakban sem utalnak arra jelek, hogy megjönne az igazi tél, kemény hidegekkel és nagy havazással.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×