Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Jobbik egy 26 millió forintos adományt is kapott 2009-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik Magyarországért Mozgalom tavaly 48,4 millió forintos bevételt és 41,2 millió forintos kiadást könyvelhetett el a párt honlapján nyilvánosságra hozott 2009. évi beszámoló szerint.

Az egyoldalas, Vona Gábor pártelnök aláírásával ellátott beszámoló alapján a tagdíjakból 3,7 millió forint került az állami támogatásban nem részesülő Jobbik kasszájába, míg a többi bevételt az egyéb hozzájárulások, adományok adták. A dokumentum szerint külföldiektől 91 ezer forint érkezett a párthoz.

A Jobbik legnagyobb adakozójának a 26 millió forintos adományt jegyző Új Radikalizmusért Alapítvány számít, de a nevesített, vagyis félmillió forint felett adakozó magánszemélyek között található a Jobbiknak 1,3 millió forintot juttatott Szegedi Csanád alelnök, EP-képviselő és a pártnak 985 ezer forintot adott Balczóné Nagy Katalin.

Az összesen 41,2 millió forintos teljes kiadás szinte teljes egészét, 38 millió forintot politikai tevékenységének fedezésére fordította a párt, míg a működésre 2,4 millió forintot, eszközbeszerzésre pedig 436 ezer forintot költöttek az előző évben.

A Jobbik 2010 januárjában tette közzé 2004-2008. közötti éves beszámolóit, ami alapján a párt ebben az időszakban még csak 655 ezer és 3,2 millió forint közötti összegből gazdálkodott évente.