Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Halálos áldozata is van a viharnak Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár szombat délelőtthöz képest jelentősen lehűlt a levegő, ma már nem várható újabb vihar. Az egész országban helyreállt a vasúti forgalom, ellenben Pest megyében néhány településen még akadozik az áramellátás. Tegnap közel ezer helyre vonultak ki a tűzoltók, a vihar egy halálos áldozatot követelt Budapesten.

Ma már nem lesz vihar, de néhány helyen az országban még feltámad a nagy erejű szél - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az egész országban helyreállt a vasúti forgalom a szombati vihar után, a vonatok menetrend szerint közlekednek - tájékoztatta az InfoRádiót a MÁV sajtóügyeletese. Peiper Károly elmondta: a nagy erejű szél ötven helyen okozott fennakadást: leszakította a felsővezetéket, vagy fákat döntött a sínekre. 

Majdnem ezer helyszínre vonultak ki eddig a tűzoltók a tegnapi vihar miatt, de ötszáz bejelentőnek még várnia kell a kárelhárítókra - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György elmondta: Budapesten egy ember meghalt, amikor ráesett egy leszakadt áramvezeték.

Három helyen még mindig áramszünet van Pest megyében a vihar miatt, ezeken a részeken várhatóan délre állítják helyre a szolgáltatást - tájékoztatta az InfoRádiót az Elmű szóvivője. Boross Norbert elmondta: az újra feltámadó szél miatt leszakadó ágak újabb meghibásodásokat okozhatnak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt