eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Kétszázezer forintos bicikliken járnak majd a postások?

A gazdasági és közlekedési miniszter vizsgálatát kezdeményezi a Fidesz amiatt, mert a Magyar Posta egyenként bruttó 230 ezer forintot költene csaknem 4800 kerékpár megvásárlására. Balsai István ellenzéki országgyűlési képviselő szerint lett volna olcsóbb ajánlat, de a közbeszerzési eljárás nyertesére írták ki a pályázatot. A Magyar Posta szóvivője szerint a megvásárolt kerékpárok speciálisak, ez indokolja a magasabb árat.

A Magyar Posta Zrt. 1,1 milliárd forintot fordítana biciklibeszerzésre - mondta az InfoRádiónak Balsai István fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint "kiüti a biztosítékot", hogy a cég darabonként körülbelül 230 ezer forintot költene az összesen 4.800 kerékpárra.

Az ellenzéki politikus közölte, nem ellenzik a postások munkájának könnyítését, ám úgy vélik, ahogyan a kézbesítőknek eddig is jó volt a magyar gyártmányú Schwinn-Csepel kerékpár, úgy eztán is megfelelt volna.

Balsai István úgy tudja, a magyar gyártó 50-60 ezer forintért szállított volna bicikliket a postának, ám azért nem indultak a közbeszerzési pályázaton, mert úgy vélték, hogy annak feltételeit a későbbi nyertesre szabták.

A képviselő hozzátette, hogy a pályázat győztese egy olyan cég, amely ingatlanforgalmazással foglalkozik, semmiféle gyakorlata nincs kerékpárbeszerzésben és szervízelésben, de más postai tendereken már nyert.

Az ellenzéki politikus kitért rá, hogy az egyik ilyen megrendelést érvénytelenítették, és a Magyar Postának abban az ügyben három millió forintot kell fizetnie szabálytalan pályáztatás miatt.

Balsai István elmondta: az ügy miatt levélben csütörtökön levélben kérte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztert, hogy vizsgálja ki a Magyar Posta kerékpárvásárlását.

A Magyar Posta szóvivője szerint a megvásárolt kerékpárok speciálisak, ez indokolja a magasabb árat.

Tomecskó Tamás az InfoRádióban azt mondta: a Magyarországon gyártott bicikilik csak 2 évig bírják a postai kézbesítési feladatokat, utána tönkremennek.

A szóvivő egyébként cáfolta, hogy a végül győztes cégre írták volna ki a pályázatot.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×