Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szekeres: A honvédség felkészült az emberveszteségre is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A védelmi eszközök fejlesztését és a speciális képességekkel rendelkező csapatok kiképzését tartja a honvédség jövőbeni céljának Szekeres Imre. A honvédelmi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte: a külföldön szolgáló katonák megfelelő kiképzésének köszönhető, hogy eddig nem történt komolyabb sebesülés vagy tragédia.

A védelmi eszközök fejlesztését és a speciális képességekkel rendelkező csapatok kiképzését tartja a honvédség jövőbeni céljának a honvédelmi miniszter.

Szekeres Imre az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a magyar haderőnek hozzá kell járulnia a NATO szövetség védelmi képességének fenntartásához, és ehhez olyan képességeket kell kifejleszteni, ami másnak nincs.

A tárcavezető példaként említette, hogy az észak-atlanti szövetség európai tagállamai között egyedülálló a magyar honvédség birtokában lévő biológiai és vegyi laboratórium, a magas felkészültségű szolnoki műveleti zászlóalj pedig adott esetben válsághelyzetekben is bevethető.

Felkészültek az esetleges emberveszteségre is - emelte ki Szekeres Imre. Hozzátette: a külföldön szolgáló katonák megfelelő kiképzésének köszönhető, hogy eddig nem történt komolyabb sebesülés vagy tragédia.

A honvédelmi miniszter elmondta, hogy idén év végéig az utolsó Gripen vadászgép is megérkezik Magyarországra, és 2010-től teljes egészében átveszik a magyar légtér védelmét. Ezzel együtt kivonják a MiG-29-eseket, mert azokra már nem lesz szükség - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor