Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy a forgalom a temetők környékén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Új köztemető és a Farkasréti temető környékén a legnagyobb a torlódás, de máshol is nehéz közlekedni.

Csütörtök délben az Új köztemető kivételével egyelőre minden nagyobb temető környékén viszonylag jól lehetett közlekedni, így a tömegközlekedési járművek sem késtek - mondta el a BKV szóvivője az InfoRádióban.

Kiricsi Karola hangsúlyozta: járataik minden temető körül sűrűbben közlekednek. Az Új köztemetőnél torlódás alakult ki, amely alól csak a villamosok kivételek, így a szóvivő mindenkinek azt tanácsolta, hogy villamossal próbálja megközelíteni a környéket.

"Ezen a környéken a buszsáv ellenére a tömegközlekedési járművek is késnek" - hangsúlyozta a BKV szóvivője, hozzátéve, hogy a többi temetőnél még jó a helyzet.

Rendkívüli járatok is közlekednek a nagyobb temetőkhöz. Az azokat érintő busz- és villamosjáratok is gyakrabban közlekednek - mondta Kiricsi Karola.

A megnövekvő temetői forgalom miatt a BKV több járata sűrűbben közlekedik, valamint november 1-jén és 2-án különjáratokkal is el lehet jutni a temetőkbe.

Szombaton és vasárnap az Új köztemetőt és a Farkasréti temetőt érintő villamosjáratok is sűrűbben járnak.

Az Új köztemető környékén új forgalmi rend lépett életbe, amelynek köszönhetően a 68-as, a 68A jelzésű, illetve a Keresztúr-buszoknak elsőbbsége van a gépkocsiforgalommal szemben.

A BKV csuklós-buszokkal próbálja enyhíteni a zsúfoltságot az érintett járatokon.