eur:
388.69
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

És mégis lapos a Föld

A politikusok és mindazok, akik az üzleti világban sikeressé kívánnak válni, előbb-utóbb kénytelenek lesznek odafigyelni a globális kérdésekre, különben nagy bajba kerülnek - állítja Thomas L. Friedman.

"A globalizmussal közös platform jött létre, melyen mind több ember válhat szereplővé egyre kevesebb pénzért, egyre nagyobb hatékonysággal. Ezt jelenti a föld lapossága az internet, a komputer és a szoftverek segítségével" - fogalmazta meg véleményét a globalizációról az InfoRádiónak Thomas L. Friedman, amikor a Közép-Európai Egyetem meghívására Magyarországon tartott eloadást

A New York Times rovatszerkesztője hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy minden résztvevő egyenlővé válik, de az új alkalmazások lehetőséget teremtenek mindenkinek, hogy a számára fontos tartalmakat ingyenesen juttassa el a világon bárhová.

A Föld "kilapulása", a sokszintű együttműködés létrejötte hozzájárul, hogy az emberi kapcsolatok intenzívebbé váljanak.

Gazdasági, politikai kihívás

A lapos világ, a közös platform, ahol az esélyek nagyjából kiegyenlítettek, semleges lehetőség, amit jó és rossz célokra is lehet használni.

A globalizáció egyik negatívuma, hogy a rossz szándékú emberek, terroristák is ugyanúgy kihasználhatják az előnyeit - mondta Friedman, több gazdasági bestseller, köztük éppen a globalizmus hatásaival foglalkozó És mégis lapos a föld szerzője.

A háromszoros Pulitzer-díjas újságíró arra is felhívja a figyelmet, hogy a világ kilapulása új gazdasági, politikai hatalmak kialakulását is eredményezi.

India és Kína hatalmas munkaerő-potenciállal rendelkezik, és a fejlett hatalmaknak résen kell lenniük, ha nem akarják elveszíteni vezető pozíciójukat - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×