eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A gazdasági elit hatalomátvétele és a politikai elit lefejezése

A gazdasági elit nyílt hatalomátvétele, a politikai elit lefejezése zajlik - nyilatkozta az InfoRádiónak Szalai Erzsébet szociológus annak kapcsán, hogy üzletemberek irányítják az ország stratégiai fejlesztésével foglalkozó kormányzati szervezeteket.

A globális tőke diktálja a feltételeket, itt a félperiférián a kormányok nem tehetnek mást, minthogy végrehajtják a tőke kívánságait - kommentálta az InfoRádiónak Szalai Erzsébet szociológus, a Baloldali Értelmiségiek Társaságának alapító tagja a Gyurcsány-csomagot.

A kormányoknak egyetlen választási lehetőségük maradt, azt eldönteni, hogy kire hárítják a válság terheit, a középosztályra, vagy a legszegényebbekre - tette hozzá Szalai Erzsébet.

Az elemző példaként említette, hogy az elmúlt napokban Magyarország több figyelmeztetést is kapott, amelyek szerint a tervezettnél is szigorúbb intézkedésekre van szükség, ellenkező esetben kivonul a tőke.

A szociológus szerint a kormány által bejelentett megszorító intézkedések a társadalom valamennyi rétegét kedvezőtlenül érintik, de nagyobb terhet rónak a lakosságra, mint a tőkére.

Nem történik más csupán pénzbehajtás, távlatos elképzelésekről szó sincs - mondta Szalai Erzsébet, aki szerint a politikai elit lefejezését jelenti, hogy az ország fejlesztési stratégiáját meghatározó testületeket üzletemberek vezetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×