INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Évértékelési párthajrá

Infostart / InfoRádió
Az MSZP a hétköznapok politikájának sikereit, az SZDSZ megvalósult választási ígéreteit hangsúlyozta év végi összegzésében; az MDF elfogadott javaslatait emelte ki, a Fidesz szerint viszont jobb lenne elfelejteni 2005-öt.
Elégedett kormánypártok

Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője kijelentette: a párt legfontosabb politikai tette 2005-ben a Száz lépés program volt; egyben ezt nevezte az eddigi legbaloldalibb és legnemzetibb programnak.

A frakcióvezető az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szocialisták szempontjából az államfőválasztást volt az idei év legnagyobb kudarca.

Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor az egész kormányzati ciklus mérlegét megvonva közölte: az egészségügyi reform kivételével a szabad demokraták 2002-es fő választási ígéretei mind teljesültek.

A pártelnök a megvalósult célkitűzések közé sorolta a demokratikus intézményrendszer visszaállítását, a sorkötelezettség eltörlését, a diplomás minimálbér bevezetését és az autópályák hosszának megduplázását.

Az ellenzék szerint annyira nem volt jó

A Fidesz elnöke szerint Magyarország többre képes, mint amennyit 2005-ben elért. Orbán Viktor azt mondta: az emberek most rosszabbul élnek, mint tavaly.

A volt kormányfő kijelentette: 2005-öt a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság és a kiszámíthatatlanság jellemezte. Olyan év volt, amit jobb elfelejteni – összegezte véleményét a Fidesz elnöke.

Az MDF számos javaslata megvalósult 2005-ben – emelte ki a párt elnöke.

Dávid Ibolya hozzátette: az MDF kifogásolja a kormány munkájában, hogy egyetlen hiánycélt sem tudott teljesíteni, és bizonytalanná vált az euró bevezetése; az oktatáspolitika terén pedig 2005. a kudarcok éve volt.

A címlapról ajánljuk