eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 19:  (EDITORS NOTE: Image depicts graphic content)  Paramedics attend to a person who lit themselves on fire near Manhattan Criminal Court on April 19, 2024 in New York City. First responders extinguished the flames of an unknown person outside of the courthouse where Former President Trump is facing  34 felony counts of falsifying business records in the first of his criminal cases to go to trial.  (Photo by Michael M. Santiago/Getty Images)
Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

Trump-per: felgyújtotta magát egy ember a bíróság épületénél – videó

Felgyújtotta magát egy férfi pénteken a New York-i bíróság előtt, ahol Donald Trump volt amerikai elnök büntetőpere zajlik. Az erről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette, de részleteket nem közölt.

Médiaértesülések szerint a férfi folyadékkal leöntötte és felgyújtotta magát a bíróság előtti Collect Pond parkban, ahol a korábbi elnök hívei és ellenfelei gyűltek össze. A helyszínen tartózkodó emberek segítségért kiáltottak és maguk is megpróbálták eloltani az égő embert, akit végül a rendőrök mentettek meg. A lángok eloltása után a férfit kórházba szállították.

Az önégetés indoka egyelőre ismeretlen, és a férfi állapotáról sem tudni semmit.

A CNN riportere szerint a férfi több mint három percig égett.

Az incidens röviddel az után történt, hogy megtörtént az esküdtszék tagjainak kiválasztása.

New Yorkban Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat Donald Trump ellen egy évvel ezelőtt. A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os választási kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek szántak annak fejében, hogy ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról, hogy a 2000-es évek elején ismerte az akkor üzletemberként tevékenykedő Donald Trumpot.

A vádiratban 34 rendbeli bűncselekmény szerepel, ami súlyos börtönnel büntethető.

A per tárgyalása hétfőn azután indulhatott meg, hogy a New York-i fellebbviteli bíróság a múlt héten elutasította a halasztásra vonatkozó kérelmet, amelyet Donald Trump jogi képviselői nyújtottak be.

A tárgyalás várhatóan több hétig tart, és elsőfokú ítélet követi.

A volt elnök ellen összesen négy ügyben indult bűnvádi eljárás, kettő szövetségi állami hatáskörben, kettő pedig szövetségi vádemelésként.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×