eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Handó Tünde: távozik Fazekas Sándor

Handó Tünde: távozik Fazekas Sándor

Nem folytatja munkáját a Fővárosi Törvényszék elnöke - közölte az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde az Inforádió Aréna című műsorában.

Fazekas Sándor, a Fővárosi törvényszék elnöke nem folytatja munkáját a testület élén, mert az elmúlt hat évben nem teljesített megfelelően, ezért az új pályázaton új jelöltek indulhatnak a posztért - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az Inforádió Aréna című műsorában. A posztra egyedüliként pályázó eddigi vezető Fazekas Sándort támogatta volna a bírói kar, de Handó Tünde nem elégedett a munkájával, ezért eredménytelennek nyilvánította a Fővárosi Törvényszék elnöki pályázatát. Egyelőre nem találta meg az utódját.

Handó Tünde kiemelte, hogy Fővárosi Törvényszék vezetésének nagy kihívásokkal kell megküzdenie.

"Ez az ország legnagyobb törvényszéke, az ügyek és a létszám 25%-a van itt.

Vannak olyan ügyek, amikből az országos érkezés 40%-a jelenik meg itt. Nagy jelentősége van a bírósági szervezet egészének működése szempontjából annak, hogy a bírók milyen körülmények között, milyen elégedettséggel végzik a munkájukat, az ügyfelek mennyire elégedettek a kiszolgálásukkal. Azt tapasztaltam azonban, hogy a Fővárosi Törvényszék az elmúlt 6 évben nem járult hozzá elég jól az erőforrások hatékony hasznosításához".

"Olyan komoly kihívások vannak a bírói kar előtt, mint az új eljárási kódexek, a digitális bíróság, a bírói kar részéről a fokozódó elvárások (igénylik, hogy kevesebb legyen a bürokrácia, maximális a felszerelés, több a szabadidő). Az ezeknek való megfeleléshez okosan kell megszervezni a munkakörülményeket. Ráadásul

az ügyfelek is egyre igényesebbek: legyen a bíróság érthető, elérhető, időben kezdődjenek a tárgyalások"

- sorolta Handó Tünde. Ennek teljesüléséért a törvényszéki elnök felelős, ő pedig azért felelős, hogy

egy szervezet élére olyan embert nevezzen ki, aki "nem szaporítja a gondokat, hanem megoldja a problémákat".

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke elmondta, hogy van két törvényszéki elnökhelyettes a Fővárosi Törvényszéken, ezért nem lesz fennakadás a munkában. Reményei szerint néhány hónapon belül rendeződik a helyzet.

Handó Tünde arról is beszélt, hogy úgy látja, az Országos Bírósági Hivatal eredményei igazolták, hogy a szervezet új modellje beváltotta a várakozásokat.

A teljes interjút megnézhetik az Inforádió YouTube-csatornáján, amelyre itt fel is iratkozhatnak:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×