eur:
391.06
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Hackertámadás áldozata lett az egyik legnépszerűbb jelszókezelő cég

A világszerte több mint 33 millió ember által használt LastPass közölte: egy hacker nemrég betört a rendszerébe, és forráskódot, illetve védett információkat lopott.

A vállalat szerint az incidens során nem kerültek illetéktelen kézbe jelszavak, és a felhasználóknak sem kell lépéseket tenniük fiókjaik védelme érdekében – idézi a Portfolio a Reuters cikkét.

A LasPass bejelentése szerint vizsgálatuk megállapította, hogy egy „illetéktelen fél” feltörte a fejlesztői környezetet, vagyis azt a szoftvert, amit az alkalmazottak a LastPass termékének fejlesztéséhez és karbantartásához használnak. Az elkövetők egyetlen feltört fejlesztői fiókon keresztül tudtak hozzáférni ehhez.

A cég nehezen feltörhető, automatikusan generált jelszavakat fejleszt és tárol a felhasználók nevében több fiókhoz, például a Netflixhez vagy a Gmailhez – anélkül, hogy a hitelesítő adatokat kézzel kellene megadni. A közösségi médiában olyan spekulációk jelentek meg, hogy a hackerek a forráskód és a védett információk ellopása után hozzáférhettek a jelszótárolók kulcsaihoz.

Egy, a Bloombergnek nyilatkozó kiberbiztonsági szakértő szerint azonban nem valószínű, hogy az ellopott forráskód hozzáférést biztosít a bűnözőknek az ügyfelek jelszavaihoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×