eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Megérkezett a Facebook különleges szolgáltatása Magyarországra

Már idehaza is tesztelik a Facebook Protectet.

A Facebook Protect olyan biztonsági szolgáltatás, ami segít még jobban megvédeni azokat, akiknél nagy a kockázata annak, hogy fiókjukat feltörik – e csoportok közé tartoznak az emberi jogi aktivisták, újságírók és a választott tisztségviselők is – összegzett a cég közleménye alapján a media1.hu.

A techóriás a program tesztelését 2019-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, és most a világ több országára, köztük Magyarországra is kiterjesztették. A Facebook Protect leírása szerint a csatlakozóknak segítenek fiókjuk biztonsági védelmének erősítésében; például kétlépcsős hitelesítéssel, de figyelni fogják az érintettek potenciális hacker-fenyegetettségét is.

Kötelezettségek és ajánlások az oldalak esetében

A híroldal cikke szerint a regisztrált oldalak valamennyi adminisztrátorának át kell mennie egy közzétételi engedélyezésen, függetlenül attól, hogy az egyes adminisztrátorok csatlakoztak-e a programhoz. Az oldalakat kezelő személyektől azt kéri a Facebook, hogy erősítsék meg fiókjuk védelmét (ebben az esetben is kétlépcsős hitelesítéssel), továbbá, hogy elsődleges tartózkodási országukat is jelöljék meg.

Megkövetelik továbbá azt is, hogy az adminisztrátorok a valódi nevüket viselő profil mögül kezeljék a Facebook-oldalakat. Ha ez nem történik meg, a Facebook korlátozásokkal élhet.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×