eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Újabb variánst figyel a WHO: itt a Lambda

Dél-Amerikában fedezték fel a WHO által megfigyelés alatt tartott variánst, amelynek tüskefehérjéjén többféle mutációra bukkantak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összesen több mint 50 variánst tart megfigyelése alatt, ezek sorába került be a Lambda, amelyet Chilében, Peruban, Ecuadorban és Argentínában is szekvenáltak. A szervezet által megfigyelt mutációk közül nem mindegyik jelent végül valódi közegészségügyi veszélyt, így a Lambdáról sem tudjuk még, pontosan milyenek a tulajdonságai. Az azonban már most biztos, hogy a Lambda tüskefehérjéjén is mutációk találhatók, amelyeknek a fertőzőségre lehet hatásuk, de biztosat csak további vizsgálatokat követően tudunk majd meg a törzsről, írja a CNBC.

A Deltával kapcsolatban a WHO arról tájékoztatott, hogy már 80 országban van jelen, és miközben egyre jobban elterjed a világon, tovább is mutálódik. Kutatások már bebizonyították, hogy a Delta fertőzőbb, mint bármelyik korábbi variáns volt, és a WHO szakértői szerint súlyosabb megbetegedést is tud okozni, de kutatások szükségesek ezzel kapcsolatosan.

A WHO egy Delta plusz törzsről szóló újabb jelentéseket is nyomon követ.

"Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy egy további mutációt azonosítottak.

Néhány Delta-változatnál eggyel kevesebb mutációt, vagy egy mutáció hiányát láttuk egy további helyett, ezért most az összeset megvizsgáljuk"

- mondta Maria Van Kerkhove, a WHO koronavírussal kapcsolatos technikai vezetője."

A Deltát a WHO mellett az Egyesült Államok is aggodalomra okot adó variánsként kezeli. A USA-ban korábban az új megbetegedések 6 százalékáért felelt, mostanra ez 10 százalékra ugrott. Nagy-Britanniában már a Delta a domináns törzs.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×