eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Negyvenezer éves mamutra bukkantak

Mintegy negyvenezer éves, jó állapotban megmaradt mamutot találtak a tudósok Szibéria északi részén.

Nemcsak csontok és bőr, hanem izmok és néhány belső szerv is megőrződött a permi fagyban - közölte az Orosz Tudományos Akadémia pénteken az Interfax sajtószolgálat információi szerint.

Az állat maradványait az Északi-tenger partján egy barlangban találták a jakutföldi Jukagir halászfalu közelében. A kutatók szerint a fiatal mamut tíz éves kora körül pusztult el, 200-250 kilogrammos és nagyjából két méter hosszú lehetett.

Az elefántokkal rokon mamutok mintegy négyezer éve haltak ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×