eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az osztrák Michael Gregoritsch (j) gólt szerez Észak-Macedónia ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Ausztria - Észak-Macedónia mérkőzésen a bukaresti Nemzeti Arénában 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Vadim Ghirda

Gijón emléke kísért Bukarestben – bunda lesz?

Az osztrákokkal nem kifejezetten szimpatizálók szerint „Gijon szelleme kísért” a C csoport bukaresti mérkőzése előtt. Érthető a célzás, még ha a helyzet nem is teljesen analóg.

A C csoport két mérkőzése 18 órakor kezdődik, az ukránok és az osztrákok Bukarestben, a hollandok és az északmacedónok Amszterdamban játszanak. Utóbbin két olyan csapat szerepel, amelynek sorsa már eldőlt a csoportszakaszt tekintve, hiszen az Oranje biztosan a négyes élén végez (és jön Budapestre, a vasárnapi nyolcaddöntőre), míg az Eb-újonc ex-jugoszláv gárda már kiesett. Így aztán kettős búcsú lesz ez az északmacedónoknak: elköszönnek történetük első nagy tornájától, illetve legendás játékosuk, csapatkapitányuk, Goran Pandev a válogatottságtól.

Elviekben sokkal nagyobb csatát ígér a bukaresti találkozó, hiszen mind az osztrák, mind az ukrán válogatott számára adott a továbbjutás lehetősége. Ha Andrij Sevcsenko együttese nem kap ki, a csoport második helyén végezve biztosan a nyolcaddöntőbe jut, s ott majd az olaszokkal játszik a Wembley-ben.

Ha az osztrákok nem kapnak ki, két eset lehetséges. Nyernek, s akkor ők játszanak az olaszokkal. Vagy döntetlent játszanak, s nagy valószínűséggel a négy legjobb harmadik helyezett egyikekként továbbjutnak, az A csoport tagjai közül még reménykedő svájciakat biztosan megelőzik.

Nagyon csábító lehet mindkét válogatott számára a döntetlen, s az ezzel járó plusz egy pont, úgy fest, azzal mindkettő tovább fog jutni. Az osztrákok az 1982-es spanyolországi világbajnokságon játszottak már egy ilyen békés csoportzárót a (nyugat)németekkel Gijónban, ami felháborította a világot.

Most azért annyiban más a helyzet, hogy akkor kigolyóztak egy harmadik csapatot (az algériait), mint ahogyan 2004-ben a svédek és a dánok is a maguk 2-2-jével (az olaszokat). Most ellenben a csoportból senki másnak az eredményét, illetve helyezését nem befolyásolják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×