eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fotó: Kálnoki-Kis Zsombor
Nyitókép: Fotó: Kálnoki-Kis Zsomborra

Amerikába ment focizni a magyar világbajnok fia

"Szerintem Amerika az az ország, ahol a sportot és a tanulást egyszerre lehet magas szinten űzni" - mondta egy interjúban Kálnoki-Kis Zsombor.

A fiatal labdarúgó sportos família szülötteként kezdett focizni (Kálnoki-Kis Attila, az Újpest egykori világbajnok öttusázója az édesapja; bátyja, Dávid jelenleg a Zalaegerszeg NB I-es futballcsapatának középső védője), az Újpest első csapatával is edzett, nyáron viszont egyetemi sportolóvá vált. Jelenleg kineziológiát tanul a University of Alabama at Birmingham nevű egyetemen.

"Nagyon magas a technológiai színvonal, a rehabilitációs módszerektől a konditermekig minden teljesen profi" - mondta Kálnoki-Kis Zsombor az NB1.hu-nak adott interjújában az egyetemi körülményekről, majd hozzátette, hogy népszerűség terén még az elmúlt évek fejlődése ellenére is van lemaradása a focinak az amerikai főbb sportokkal szemben.

"A hagyományok hiánya valóban érezhető: ha idősebb helyiekkel beszélgetsz, van, hogy szinte alig ismerik a labdarúgást. E téren még érződik, hogy ennek a sportnak itt nincs akkora kultusza, viszont ez is nagyon intenzíven fejlődik."

A legmeglepőbb állítást mégis az USA válogatottjának világbajnoki szereplése kapcsán tette.

"A vb-lázból itt még szinte semmit nem láttam. Ez valószínűleg csak itt, az egyetemi közegben van így, hiszen az országot tekintve gyorsan nő a labdarúgás népszerűsége, viszont itt, magam körül én ezt a világbajnokság alatt nem nagyon tapasztaltam. Persze a csapatban rengeteget beszélünk róla, de az utcákon nincs az a hangulat, mint mondjuk otthon a válogatott Eb-meccsei alatt" - fogalmazott a fiatal labdarúgó.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×