eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sós Csaba, a paraúszó-válogatott szövetségi kapitánya beszél a május 23-án befejeződött vizes Európa-bajnokságot értékelő sajtótájékoztatón a Duna Aréna előtt 2021. május 24-én. Jobbról Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az Európai Úszó Szövetség (LEN) alelnöke.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Sós Csaba úszókapitány: változtatni kell

A világbajnoki úszódöntőkben a magyarok szereplésével elégedett a szövetségi kapitány, annak viszont nem örül Sós Csaba, hogy a tokiói olimpiához hasonlóan Milák Kristófot kivéve ismét mindenki lemaradt az éremről a Duna Arénában.

Összességében nem volt rossz az úszók szempontjából a vizes-vb, soha rosszabbat, és nem csak két arany és a világcsúcs miatt - bár utoljára Magyarországon világcsúcsot Tumpek György úszott 1957-ben -, hanem a 18 döntős helyezés alap sportágban nem rossz. Három olyan szám volt, ahol két döntősünk volt, még akkor is, ha ott a legjobb helyezésünk végül a 6. hely lett - értékelt Sós Csaba.

Milák Kristóf két egyéni győzelemmel és két váltóbeli ötödik hellyel zárta ezt a vébét, amelynek mindenképpen ő volt a magyar sztárja. Vele kapcsolatban az úszóválogatott szövetségi kapitánya kiemelte: van még feljebb.

"Nem gondoljuk azt, hogy ennyi volt benne, építjük folyamatosan. Most egyel több számot úszott, mint az olimpián, mert fölvette a 4x200 gyorsváltót. Ott van olyan tapasztalatom, amivel korábban nem szembesültem, mert ennyi váltót nem indítottunk, hogy például a kétszáz gyorsváltóba minden csapat cserélt a délelőttihez képest, és inkább megkockáztatta a végül ezüstérmes ausztrál is, hogy majdnem kiesett, és az olasz ki is esett, pedig azért nem lett volna rossz az a döntőbe. Ezen nekem is el kell gondolkodni, mert most már sok váltónk van, egy világbajnokságon négy váltónk döntőbe tud jutni, nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára."

A negyedik, ötödik, hatodik helyekkel kapcsolatban Sós Csaba elmondta: nyilvánvaló, hogy a közönség ezt várja és ezt reméli, de azért Tokió óta látjuk, hogy most már az értékes helyezéseket is meg tudják becsülni.

"Látható, hogy Hosszú Katinkát hogyan fogadták akár azzal a hetedik hellyel, aki azért nagy magaslatról érkezik, úgyhogy e tekintetben is problémám, de értelemszerűen azért csak az érmet hajkurásszuk. A sok 4. hely, ami most is és Tokióban is volt, hogy mindig amarra billen az eredmény, ennek azért oka van, ezt nem szeretem. Erre mondtam, hogy egy-két dolgot változtatni kell, és az egyik rész a generációváltás, ez nem titok" - fogalmazott Sós Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×