eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetemen 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: nem szeretném elbúcsúztatni Hosszú Katinkát

Az úszók szövetségi kapitánya szerint csak kisiklás, nem végállomás volt a tokiói olimpia Rio háromszoros aranyérmes úszójának, Hosszú Katinkának. Sós Csaba arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy Milák Kristóf is újrakezdte az edzéseket.

Az olimpia és a Covid "mindent befolyásol", de ezzel együtt "való igaz, hogy január elejével az úgynevezett második makrociklus kezdődik, aminek az a lényege, hogy kell még sokat úszni, de már lesznek versenyek is" - fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorának Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

"Idén elég speciális helyzet van, két világverseny is lesz három hónapon belül; májusban világbajnokság, szokatlanul korán, augusztusban pedig Európa-bajnokság. Nincs mese, edzeni kell, edzenek is a versenyzők" - tette hozzá.

Konkrét személyekre kitérve elsőként Milák Kristófról beszélt, az olimpiai bajnok orrsövényműtéte után ezen a héten kezdte meg az edzéseket.

"Ez nem az a fajta műtéti beavatkozás, amely után hosszasan kell nyomni az ágyat, bár miután a sportoló orra órákon keresztül a vízben van, ezt megfelelően kell kezelni.

De jó kezekben van, az edzéseket elkezdte" - újságolta Sós Csaba.

Hogy mi a helyzet a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával, arról is szólt.

"Nem szeretném elbúcsúztatni, és jó hír, hogy elvonult edzőtáborba, a Kanári-szigeteken tartózkodik, Tenerifén. Elkezdte komolyan a felkészülését. Igazából csinálta már ősszel is, de elkapta a Covid őt is. De hát ezt már mindenki unja, én is. Ez van."

Hogy Hosszú Katinka további pályafutása szempontjából döntő lesz-e 2022, arra azt mondta:

"Nincsenek receptek, pláne azért, mert az úszásban a versenyzőéletkor tolódik ki. Régen 23-25 éves korban befejezték az úszást, most 30-35 éves korban nem kevesen versenyeznek. Elég, ha csak Cseh László parádés utolsó fél évére gondolok, amit az olimpia előtt csinált: a szakadék aljáról addig felkapaszkodott, hogy az olimpiai bajnok fejet hajtott előtte. A lényeg az, hogy

a világ nem ment el Hosszú Katinka mellett, csak 5 másodperc a hátránya,

ami úszásban 9 méter. Bőven van még keresnivalója; ha gyengébbet úszik, mint az egyéni legjobbja, még akkor is ő a legjobb. Továbbra is kisiklásként kezelem, ami az olimpián történt, nem pedig végállomásnak."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×