eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A japán Oszaka Naomi adogat az amerikai Jennifer Brady elleni játszma közben az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 10-én. A döntőbe Oszaka jutott 7:6 (7-1), 3:6, 6:3 arányú győzelemmel.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Teniszvilágsztár a sajtó ellen – reagáltak a Grand Slamek szervezői és Novak Djokovics

Oszaka Naomi visszalépése a Roland Garroson jelentős következményekkel járhat a teniszezők és a nyilvánosság viszonyában.

A négy Grand Slam-torna "jelentős javításokat" helyezett kilátásba a teniszezők érdekében annak nyomán, hogy Oszaka Naomi, aki nem akart részt venni a francia nyílt bajnokság sajtótájékoztatóin, hétfőn visszalépett a tornától.

Gilles Moretton, a francia sportági szövetség elnöke már aznap este közölte, hogy a GS-tornák szervezőinek szándékában áll foglalkozni a játékosok mentális egészségének megóvásával.

"A játékosok közérzete mindig is prioritás volt a Grand Slameken, és az a szándékunk a WTA-val, az ATP-vel és az ITF-fel együtt, hogy a mentális egészség és a jó közérzet érdekében további lépéseket tegyünk" - írták a US Open, a wimbledoni torna, a Roland Garros és az ausztrál bajnokság szervezői kedd esti közös közleményükben.

A Twitteren közzétett állásfoglalásukban azt ígérik: azon fognak közösen munkálkodni, hogy a tornáikon jobban érezzék magukat a játékosok, és jobb legyen a kapcsolatuk a sajtóval. Hangsúlyozzák, hogy

a teniszezőkkel, a sajtóval az egész tenisz közösséggel együttműködve jelentős javításokat terveznek.

Oszaka, a világranglista második helyezettje hétfőn ugyancsak a Twitteren közölte: "az a legjobb a tornának, a többi játékosnak és a közérzetemnek, ha visszalépek, hogy mindenki a teniszre tudjon koncentrálni". A négyszeres GS-tornagyőztes japán játékos, aki az első fordulóban, vasárnap a román Patricia Maria Tiget két szettben búcsúztatta, a múlt hét közepén jelezte, hogy

mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon a Roland Garroson. A vasárnapit ki is hagyta, amiért 15 ezer dollárra büntették.

A hétfői bejegyzésében részletesen írt arról, gyakran érzi úgy, hogy a szervezők nincsenek tekintettel a sportolók mentális egészségére.

A férfiaknál világelső Novak Djokovic kiállt Oszaka mellett.

"Támogatom őt. Úgy gondolom, nagyon bátor, hogy ezt meglépte" – fogalmazott a szerb játékos, aki sajnálja, hogy a japán teniszező – szerinte a sportág egyik fontos márkája – pszichés problémákkal küzd. Hozzátette: nagyon is meg tudja érteni, együtt érez vele, már csak azért is, mert neki sem volt mindig felhőtlen a viszonya a sajtóval.

Djokovic elismerte, hogy a média szerepe kétségtelenül fontos, mert hagyományos módon biztosítja a kapcsolatot a szurkolókkal. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy

a játékosoknak vannak saját platformjaik,

melyeken közvetlenül fordulhatnak a rajongóikhoz és szerinte Oszaka Naomi már ezekkel a lehetőségekkel nőtt föl, így a közösségi médiafelületeken, a saját csatornáin könnyedén kommunikál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×