eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A japán Oszaka Naomi adogat az amerikai Jennifer Brady elleni játszma közben az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2020. szeptember 10-én. A döntőbe Oszaka jutott 7:6 (7-1), 3:6, 6:3 arányú győzelemmel.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Teniszvilágsztár a sajtó ellen – reagáltak a Grand Slamek szervezői és Novak Djokovics

Oszaka Naomi visszalépése a Roland Garroson jelentős következményekkel járhat a teniszezők és a nyilvánosság viszonyában.

A négy Grand Slam-torna "jelentős javításokat" helyezett kilátásba a teniszezők érdekében annak nyomán, hogy Oszaka Naomi, aki nem akart részt venni a francia nyílt bajnokság sajtótájékoztatóin, hétfőn visszalépett a tornától.

Gilles Moretton, a francia sportági szövetség elnöke már aznap este közölte, hogy a GS-tornák szervezőinek szándékában áll foglalkozni a játékosok mentális egészségének megóvásával.

"A játékosok közérzete mindig is prioritás volt a Grand Slameken, és az a szándékunk a WTA-val, az ATP-vel és az ITF-fel együtt, hogy a mentális egészség és a jó közérzet érdekében további lépéseket tegyünk" - írták a US Open, a wimbledoni torna, a Roland Garros és az ausztrál bajnokság szervezői kedd esti közös közleményükben.

A Twitteren közzétett állásfoglalásukban azt ígérik: azon fognak közösen munkálkodni, hogy a tornáikon jobban érezzék magukat a játékosok, és jobb legyen a kapcsolatuk a sajtóval. Hangsúlyozzák, hogy

a teniszezőkkel, a sajtóval az egész tenisz közösséggel együttműködve jelentős javításokat terveznek.

Oszaka, a világranglista második helyezettje hétfőn ugyancsak a Twitteren közölte: "az a legjobb a tornának, a többi játékosnak és a közérzetemnek, ha visszalépek, hogy mindenki a teniszre tudjon koncentrálni". A négyszeres GS-tornagyőztes japán játékos, aki az első fordulóban, vasárnap a román Patricia Maria Tiget két szettben búcsúztatta, a múlt hét közepén jelezte, hogy

mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon a Roland Garroson. A vasárnapit ki is hagyta, amiért 15 ezer dollárra büntették.

A hétfői bejegyzésében részletesen írt arról, gyakran érzi úgy, hogy a szervezők nincsenek tekintettel a sportolók mentális egészségére.

A férfiaknál világelső Novak Djokovic kiállt Oszaka mellett.

"Támogatom őt. Úgy gondolom, nagyon bátor, hogy ezt meglépte" – fogalmazott a szerb játékos, aki sajnálja, hogy a japán teniszező – szerinte a sportág egyik fontos márkája – pszichés problémákkal küzd. Hozzátette: nagyon is meg tudja érteni, együtt érez vele, már csak azért is, mert neki sem volt mindig felhőtlen a viszonya a sajtóval.

Djokovic elismerte, hogy a média szerepe kétségtelenül fontos, mert hagyományos módon biztosítja a kapcsolatot a szurkolókkal. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy

a játékosoknak vannak saját platformjaik,

melyeken közvetlenül fordulhatnak a rajongóikhoz és szerinte Oszaka Naomi már ezekkel a lehetőségekkel nőtt föl, így a közösségi médiafelületeken, a saját csatornáin könnyedén kommunikál.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×