eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka elárulta, mi most a legnagyobb hiányossága

"Azon leszek, hogy elég legyen ez a két hónap arra, hogy a legjobb formámban versenyezhessek Tokióban" – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszónő a három éremmel zárt budapesti Európa-bajnokság után.

Olyan szépek ezek az érmek, és itt a teljes kollekció: csak szivárványnak hívom ezt az aranyat, ezüstöt és bronzot – mondta a Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka, aki a budapesti Európa-bajnokságon győzött 400 vegyesen, aztán 200 pillangón a második, 200 vegyesen a harmadik lett. Szerinte ez az Eb most nem az érmekről szólt, csak arra volt kíváncsi, hogy most hol tart a felkészülésben, és úgy véli, még jobban is sikerült a verseny, mint remélte.

"Én nem érmekben gondolkozom! Mind négyszáz, mind kétszáz vegyesen nagyon jó időt úsztam, és már tudom, nagyon jól látom, min kell dolgoznom a következő hetekben" – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszónő. Azt is elárulta, mi a legnagyobb hiányossága: hiányzik a gyorsasága, mert a versenyek hiánya miatt nincs meg a robbanékonysága. Ugyanakkor hozzátette, az, hogy még nem elég gyors, kellően robbanékony ebben az időszakban, nem akkora baj.

"Azon leszek, hogy elég legyen ez a két hónap arra, hogy a legjobb formámban versenyezhessek Tokióban" – jelentette ki.

Hétvégén kezdődik a három állomásból álló Mare Nostrum-sorozat, mindhárom versenyen rajtkőre lép, és csak a sorozat után dönti el, hogy az olimpián mely távokon indul.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×