eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. április 16-án. Az FC Barcelona 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Tízéves szerződést kínál Lionel Messinek a Manchester City

Az angol klub tulajdonosai szinte korlátlan lehetőséget kínálnak a Barcelonából a jövő nyáron szabadon távozó argentin csatárnak.

Lionel Messinek csak jövő nyárig van érvényes szerződése az FC Barcelonával, ha addig nem újítja meg a kontraktust, akkor július elsején ingyen távozhat minden idők egyik legjobb futballistája eddigi egyetlen profi klubjától. A hatszoros aranylabdás már az idén nyáron el akarta hagyni a Camp Nout, csak későn döntött, és kifutott abból a határidőből, ameddig ingyen felmondhatta volna a szerződését.

A Manchester City tulajdonosa, a City Football Group mindenesetre a The Times értesülései szerint máris egy gigaajánlattal készül január elsejére, amikortól a 33 éves futballzseni hivatalosan is tárgyalásba kezdhet az esetleges érdeklődőkkel.

A CFG tízéves szerződést kínál Messinek,

amely tartalmazza azt a lehetőséget is, hogy az argentin csatár ne csak az egykori kedvenc edzője, Pep Guardiola által dirigált Manchester Cityben, hanem a CFG által irányított nyolc futballklub bármelyikében játsszon, így például a New York City FC-ben, a Yokohama Marinosban vagy a Melbourne Cityben. A szerződési ajánlat része, hogy Messi a CFG csoport globális nagykövete is lenne.

A hír azért is érdekes, mert nemrég Pep Guardiola úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha Messi a Barcelonából vonulna vissza, igaz, azt is hozzátette, hogy továbbra is rajongója az argentin futballjának. Más kérdés, hogy vajon egy 33 éves futballista, aki jelenleg is a világ legjobban kereső labdarúgója, megér-e annyit akár a Citynek, hogy még a jelenlegi, évi 40 millió euró feletti fizetésére is ráígérjen. Guardiola mindenesetre a múlt héten hosszabbított Manchesterben…

A bizonytalanságot növeli, hogy Barcelonában lemondott a klub teljes vezetése, várhatóan januárban lesz a tisztújítás, és az elnökjelöltek egy része éppen azzal kampányol, hogy majd ő ott tartja a klubnál Messit. Ehhez viszont sok pénzre és győzelmekkel kecsegtető jövőképre lesz szükség, márpedig mindkettőnek híján vannak jelenleg a Camp Nouban.

A szerződési ajánlattal egy időben jelent meg egy videó a világhálón, amely azt mutatja, hogy Messi mennyire magányos a Barcelona edzésein. A felvételeken valóban az látszik, hogy lehajtott fejjel hallgatja Ronald Koeman utasításait, és senkire sem néz a társai közül. Mindez jelentheti azt, hogy valóban nem érzi jól magát a régi közegében, de korábban sem beszélgetett vagy viccelődött bárkivel a csapatból, többnyire csak Luis Suarezzel és Arturo Vidallal állt szóba, ők viszont távoztak a nyáron a klubtól.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×