eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
A Lazio játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután 3-1 arányban győztek a Juventus ellen az labdarúgó Olasz Szuperkupa döntőjében a szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban 2019. december 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Farisz Ghaith

Klopp-jóslat: a Lazio lesz az olasz bajnok

Jürgen Klopp szerint a Lazio nyeri majd a mostani olasz bajnokságot. A Liverpool német sztáredzője elsősorban érzelmi alapon ítélt, szurkol a római „Sasoknak”, de azt is hozzátette, hogy kétségtelenül a Lazio jó szereplése az idény nagy meglepetése.

Klopp két Lazio-játékosra alapozta szimpátiáját, kiemelte, hogy Lucas Leiva korábban a Liverpool játékosa volt (Klopp: „A mi játékosunk volt”), illetve az első számú góllövő, Ciro Immobile is játszott a keze alatt, még abban az időben, amikor mindketten a Borussia Dortmundot szolgálták. (A centernek nagyon nem ment, 24 Bundesliga-mérkőzésen csupán három gólt szerzett a 2014–2015-ös idényben.)

Aztán Klopp elnézést kért Maurizio Sarritól és Antonio Contétól, a két rivális alakulat edzőjétől, hogy azt mondja:

a Lazio lesz a bajnok.

A római csapat vasárnap este fellépett a tabella második helyére, miután folytatva immár 16 mérkőzésből álló bajnoki veretlenségi sorozatát, az Olimpiai Stadionban 2-1-re megverte az Internazionalét. A fekete-kékek vezettek ugyan Ashley Young első Serie A-s góljával, de a második játékrészben a Lazio éppen Immobile, valamint Sergej Milinkovic-Savic egy-egy góljával fordított.

Hihetetlen javuláson ment keresztül a Lazio, tavaly ilyenkor a bajnokság hasonló szakaszában, ugyancsak 24 forduló után a hetedik helyen állt, mindössze 38 ponttal. Most a második, 56 ponttal. Azért is van esélye valóban a bajnoki címre, mert a listavezető Juventus, noha nyert vasárnap Cristiano Ronaldo nélkül is a Brescia ellen, kilenc ponttal kevesebbel áll, mint 2019-ben ilyenkor.

Igli Tare, a Lazio sportigazgatója, korábbi albán válogatott szerint igazságtalanság lenne bárkit is kiemelni csapatukból a mostani idényben nyújtott teljesítmény alapján, de ha a legjobbakat akarja megnevezni az ember, Luis Albertót és Felipe Caicedót emlegetve biztosan nem téved nagyot. Érdekes, hogy nem a góllövőlistát vezető, az 55 gólból 26-ot szerző Ciro Immobilét nevezte meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×