eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa (b) és Mauro Icardi, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2019. szeptember 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Zidane élőben láthatja viszonzatlan szerelmét

Túlzás lenne azt állítani, hogy Christian Karembeu, a korábbi francia világbajnok az állóvízbe dobott volna követ, inkább az amúgy is fodrozódó hullámok közé dobott egy nagyobbat: szerinte Kylian Mbappé lesz a következő francia sztár, aki a La Ligába szerződik. Kijelentése időszerűségét a ma esti Real Madrid–PSG BL-mérkőzés adja.

Nem példátlan, hogy egy kiváló játékost hírbe hoznak a Real Madriddal a királyi klub elleni soros mérkőzése előtt, David Beckjam óta tudjuk, nem is mindig valóságalap nélkül. Ezúttal a Real Madriddal a világbajnoki cím évében, 1998-ban BL-t nyerő, egyébként új-kaledóniai származású Karembeu szavai inkább egy eddigi tendenciára rímelnek, mintsem konkrétumon alapulnak.

A PSG védője, Marquinhos is megszólalt, aki azt mondta, „nagyon nehéz lenne a PSG jövőjét elképzelni Kylian nélkül”. A brazil hátvéd a mérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón beszélt, miként a csapat edzője, a német Thomas Tuchel is, aki kollégája, Zinedine Zidane mondására reagált, mely szerint a Real Madridot sorozatban három BL-győzelemhez vezető tréner „szerelmes Mbappé játékába”.

Tuchel biztosított mindenkit, hogy Párizsban, az ő stábjában is mindenki nagyon szereti Mbappé játékát, majd mondott még egy szép körmondatot Zidane kijelentésére utalva arról, hogy néha reménytelen a „szerelem”.

Kylian Mbappé kulcsfigurája lehet a kedd esti mérkőzésnek a Bernabéuban, amelyet persze alapvetően meghatároz majd, mi történik Isztambulban. A Galatasaray még hat pontot szerezhet, de nem előzheti már meg a Real Madridot, mivel kétszer kikapott tőle, rosszabb az egymás elleni eredménysora. Így egyedül az FC Bruges lehet még veszélyes a Real Madrid továbbjutására, mivel öt pont most a két csapat közötti hátrány, akkor marad az ötödik mérkőzése után is esélye, ha nyer a török nagyvárosban. Ha nem szerez három pontot, akkor a Real Madrid és a PSG találkozója presztízsértékkel nyilván bíró, a csoportelsőséget befolyásoló, de a továbbjutásról már nem döntő 90 perccé szelídül.

Ami a további csoportokat illeti, a B-ben a Bayern München már továbbjutott, s követi majd a Tottenham is, ha a szerbek nem verik meg a németeket, vagy, ha a Spurs legyőzi otthon a görögöket. Nehéz elképzelni, hogy ebben a csoportban a hatodik forduló előtt még nyitott legyen a második továbbjutó kiléte.

A C csoportban a Manchester City szintén nagyon közel áll a továbbjutáshoz, a fogadóirodák óriási pénzeket fizetnének a Sahtar győzelmére – tehát az egyáltalán nem valószínű. A City csak akkor nem jut ma tovább, ha az ukránok és a szintén ötpontos horvátok (Dinamo Zagreb) is nyernek. Nagyobb csata várható a második helyért, mindkét érintett gárda idegenben lép ma pályára. Halovány matematikai esélye még az Atalantának is van, de életben tartásához ma mindenképpen nyernie kellene az egyébként Milánóban, a San Siróban rendezendő mérkőzésen.

A D csoportban a Juventus olyan helyzetben van, mint a PSG, már továbbjutóként játszik csoportbeli legnagyobb riválisával, egy spanyol csapattal. Az Atlético, ha kikap, ma nem juthat még szintén tovább, de nincs rossz pozícióban, bármi történik, marad a második helyen, s otthon játszhatja majd utolsó meccsét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló. Kedd

A csoport

  • Galatasaray–FC Brugge 18.55 (tv: Spíler1)
  • Real Madrid–Paris Saint-Germain 21.00 (M4)

A csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 12 pont (továbbjutott), 2. Real Madrid 7, 3. FC Bruges 2, 4. Galatasaray 1.

B csoport

  • Tottenham Hotspur–Olympiakosz Pireusz 21.00
  • Crvena zvezda–Bayern München 21.00 (Spíler1)

A csoport állása: 1. Bayern München 12 pont (továbbjutott), 2. Tottenham 7, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olympiakosz Pireusz 1.

C csoport

  • Manchester City–Sahtar Donyeck 21.00
  • Atalanta–Dinamo Zagreb 21.00

A csoport állása: 1. Manchester City 10, 2. Sahtar Donyeck 5, 3. Dinamo Zagreb 5, 4. Atalanta 1.

D csoport

Lokomotiv Moszkva–Bayer Leverkusen 18.55 (Spíler2)

Juventus–Atlético Madrid 21.00 (Spíler2)

A csoport állása: 1. Juventus 10 pont (továbbjutott), 2. Atlético Madrid 7, 3. Lokomotiv Moszkva 3 (4-7), 4. Bayer Leverkusen 3 (3-7)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×