eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Glendale, 2015. február 2.Rob Gronkowski, a New England Patriots játékosa a trófeával, miután csapata 28-24-re győzött a Seattle Seahawks ellen az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnokságának 49. alkalommal megrendezett döntőjében, az ún. Super Bowlon a glendale-i Phoenixi Egyetem Stadionjában, az arizonai Glendale-ben 2015. február 1-jén. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Nyitókép: MTI/EPA/Larry W. Smith

Befejezi a NFL bulibárója

Mindössze 29 évesen befejezi pályafutását Rob Gronkowski, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő New England Patriots egyik legjobbja.

A tight end poszton szereplő játékos háromszoros bajnokként hagy fel a játékkal.

„Minden húszéves koromban kezdődött, az NFL játékosbörze színpadán, amikor az álmom vált valóra. Most itt vagyok lassan 30 évesen a döntéssel, amely életem eddigi legnagyobbja: a mai napon visszavonulok a focitól" - írta Gronkowski közösségi oldalán.

2010-ben a draft második körében, összesen 42. választottként került a Patriotshoz, és már első meccsén megszerezte első touchdownját Tom Brady átadásából. Ezt további 78 követte az alapszakaszban és 12 a rájátszásban. A legutóbbi szezonban nem szerzett touchdownt a bajnok címmel záruló rájátszásban, de fontos elkapások fűződnek a nevéhez a Kansas City elleni főcsoportföntőben és a Rams elleni Super Bowlban is.

Nagy űrt hagy maga után, ugyanis

forradalmasította a tight end posztját.

198 centis magasságához 122 kg-os súly párosult, így a játék szürkébb, de legalább annyira fontos részében, a blokkolásban is fontos szerepet játszott. Magassága, biztos keze és nagy karfesztávolsága miatt kiemelt célpontja volt Bradynek a vörös zónában. Ha a célterületen kívül kapta meg a labdát, testi erejét kihasználva akkor is bejutott, ha egy védő csüngött rajta. És jöhetett az ikonikussá vált ünneplés, a labda földhöz csapása.

Több súlyos sérülés is kínozta, de mindegyikből visszajött. Már egy gerincsérv után került a ligába. később kétszer is eltört az alkarja, volt csigolyatörése és kettős térdszalag-szakadása is, pályafutása utolsó évében pedig komoly hátpróblémákkal küzdött. Emiatt is döntött úgy, hogy 30 éves kora előtt befejezi.

A pályán kívül ő volt az NFL egyik bulibárója, de mindezt olyan keretek között tartotta, hogy sosem kapott eltiltást a kilengések miatt. Nyaranta bulihajót szervezett, ahol a szurkolók is vele mulathattak, és mindig alaposan megadta a módját az ünneplésnek vagy a két idény közötti kikapcsolódásnak.

Összesen 16 NFL-rekord fűződik a nevéhez, többek között ő az egyetlen tight end, aki 3 szezonban is 10 touchdown és 1000 elkapott yard fölé jutott.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×