eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy látszólag könnyű és egy tényleg nehéz feladat előtt a női vízilabda-válogatott

Jövő keddig két idegenbeli Világliga-mérkőzés vár a magyar női vízilabda-válogatottra. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese szombaton a hollandok, három nappal később pedig a franciák vendége lesz. A margitszigeti edzés után a szakvezető nyilatkozott az InfoRádiónak.

Kicsit fásultnak látja a női vízilabda-válogatott nagy részét Bíró Attila szövetségi kapitány.

"Több mint a fele a játékosoknak Szuperkupa-döntőt játszott december 22-én, előtte Magyar Kupa-négyesdöntőt. És már január 6-án, vasárnap bajnoki mérkőzésük volt"

- keresett magyarázatot a tapasztaltakra az InfoRádiónak nyilatkozó szakvezető, közben viszont az úszótesztek azt mutatták, hogy fizikailag nincsenek rossz állapotban a pólós lányok.

Nem is a szünet hiánya szerinte a legfőbb probléma, hanem hogy meccsből meccsbe érkeznek, és nincs az a kellő mennyiségű idő, ami a kikapcsolódáshoz szükséges. Persze Bíró bízik a jó eredményekben, a fentiek nem jelenthetnek kifogást.

A következő napokban előbb Hollandiában, majd Franciaországban mérkőzik Világliga-mérkőzésen a nemzeti együttes szombaton, illetve kedden.

"Nem lehet egy lapon említeni a holland és a francia válogatottat,

de ez nem jelenti azt, hogy Hollandiába ne győzni mennénk.

A franciák ellen persze kötelező nyerni, de az sem lesz könnyű, egy hónapja Olaszországban megmutatták oroszlánkörmeiket, csak egy góllal kaptak ki a hollandokat megverő olaszoktól"

- figyelmeztetett Bíró kapitány, aki tehát nem számít sétagaloppra akkor sem, ha a legnagyobb "értékmérő" az Európa-bajnok holland válogatott, amelytől a kontinensviadalon egyetlen góllal kapott ki a magyar csapat.

Az olaszoktól egy góllal kikapott magyar együttes szerinte ha jobban használja ki helyzeteit, Hágában nyerhet, ez márpedig szükséges lesz a csoportelsőség eléréséhez.

A két mérkőzésen ráadásul fiataloknak is lehetőséget kíván adni Bíró Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×