eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Párizs, 2018. május 29.Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: GUILLAUME HORCAJUELO

Fucsovics Márton: minden reggel nehéz

Megmaradni a világ 50 legjobbja között - ez a 2019-es cél lebeg Fucsovics Márton, az évezred eddigi legsikeresebb magyar férfi játékosa szeme előtt. Az InfoRádiónak a Babos Tímeával közös céljairól is elárult részleteket.

Hogyan zárta a 2018-as esztendőt?

Az biztos, hogy karrierem eddigi legjobbja volt minden szempontból. A világranglistán 85.-ként kezdtem az évet, 36.-ként zárom, ennél jobbat el sem tudtam volna képzelni.

Ha csak egy pillanatot választhatna, melyiket mondaná csúcspontnak?

Biztos, hogy a genfi tornagyőzelmem, mindig is álmom volt, hogy diadalmaskodjak egy ATP-tornán.

Mennyire lesz fókuszban a Babos Tímeával megalakított vegyespáros 2019-ben?

Én nagyon motivált vagyok, és nagyon várom már ezt a párost. Még egyszer sem tudtam vegyespárosban indulni, Timi egyszer már döntőzött is, női párosban pedig Grand Slamet is nyert, úgyhogy biztos, hogy nagyon jó párost fogunk alkotni, amely akár az adott tornákon végső győzelemre is esélyes lehet.

Hány tornát fog tudni vállalni jövőre egyesben, illetve párosban?

Remélem, ugyanannyi tornát, mind idén, ha nem többet. Idén kisebb sérülések miatt 3-4 versenyt le kellett mondanom, remélem, hogy minden héten tudok menni valahová, beleértve a Grand Slameket is.

Az elmúlt hetekben mennyire tudott rápihenni a közelgő szezon előtti felkészülésre?

Volt egy 2-3 hetes pihenőm, most viszont egy minden eddiginél keményebb felkészülésbe kezdtem. Várom a következő évet!

Fizikailag vagy technikailag keményebb?

Inkább fizikailag. Rengeteget futunk, rengeteget erősítünk. Az első két hétben kevesebb tenisz van, majd a harmadik héttől, ahogy közeledik a verseny, többet fogok teniszezni.

Mennyire gondol az előző évi ausztráliai sikerekre?

Szerintem a hátra lévő életemben még rengeteget fogok rá gondolni, itt indult be minden, életem legnagyobb sikere volt. Három mérkőzést nyertem egy Grand Slamen, a negyediken pedig Roger Federertől kaptam ki.

Mennyire motiválja ilyenkor, a felkészülés napjaiban, hogy lesz esetleg egy újabb nagy lehetőség, ugyanakkor a tavaly megszerzett pontjait is meg kell védenie?

Hát igen... a reggelek nagyon nehezek, és fáradtan nem könnyű újrakezdeni az edzést, de meg szeretném tartani a legjobb 50 közötti helyezésemet, az Australian Open előtt pedig még Dohában és Sydney-ben is versenyzem, amit nagyon várok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×