eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Újabb fordulat Nora Mörk lopott képei ügyében: fenyegetnek a csapattársak

Újabb fordulat Nora Mörk lopott képei ügyében: fenyegetnek a csapattársak

Jelenlegi és korábbi győri csapattársai levélben álltak ki az ellopott képei miatt harcoló Nora Mörk mellett, és szintén azzal fenyegetnek, hogy az ügy megoldásáig nem lépnek pályára a válogatottban.

A norvég női kézilabda-válogatott hat tagja levelet küldött a norvég szövetség vezetőinek, hogy jelezzék, ők is elégedetlenek azzal, ahogy a testület Nora Mörk ügyét kezeli. A világklasszis jobbátlövő képeit még szeptemberben lopta el egy hacker a telefonjáról, és a fotókat az interneten terjesztették. A játékos szerint eljutottak a felvételek a norvég férfiválogatott tagjaihoz is, erről Mörk még október végén értesítette a szövetséget, amely azonban egyetlen nyilvános lépést sem tett. Keddig adott határidőt a nyilvános bocsánatkérésre, ám mivel ez nem történt meg, kilátásba helyezte a válogatottság lemondását.

Most csapattársai is felsorakoztak mellette, mint a VG című norvég lap megírta, mások mellett a Mörkkel Győrben játszó Stine Bredal Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö, valamint a korábban szintén az Audi ETO-t erősítő Heidi Löke egy múlt héten postázott levélben elégedetlenségét fejezte ki a szövetség vezetőinek.

"Elgondolkodtat, hogy akarok-e dolgozni ilyen vezetéssel. És a többiek ugyanezen a véleményen vannak"

- árulta el Löke a levél tartalmáról, és arról is írtak, sajnálják, hogy idáig fajultak az események, de úgy látták, fontos, hogy legalább ők összetartsanak, és így akadályozzák meg, hogy hasonló eset megtörténjen a jövőben. 

"Szomorú, amin most átmegy Nora, ha úgy érzi, hogy nem kapott elegendő támogatást, akkor fontos, hogy kiálljunk mellette" - mondta Oftedal. A játékosok szerint a szövetség nem kezeli megfelelően az ügyet, a férfiválogatott tagjainak pedig már régen bocsánatot kellett volna kérniük. 

Kare Geir Lio, a norvég szövetség elnöke hétfőn levelet küldött Mörknek, amelyben elismerte, hogy ez az ügy megmutatta, változtatniuk kell az eljárási szabályaikon, és sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. "A sajnálatunkat fejezzük ki írásban is, és közvetlenül neked, Nora" - írta az elnök. 

Mörk azonban megállíthatatlan, szerdán levelet küldött Bjarte Myrholnak, a férficsapat kapitányának, aki még kedden telefonon felhívta, és bocsánatkérés helyett inkább az időzítést rótta fel Mörknek, aki éppen aznap állt a nyilvánosság elé, amikor a férfiak sorsdöntő meccset játszottak az Európa-bajnokságon. A kézilabdázónő jelezte, neki fontosabb az ügye és az élete rendezése, mint bármelyik kézilabda-mérkőzés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×