Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem fogadja el Kiss László lemondását Gyárfás Tamás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lemondott Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Már tegnap - Hosszú Katinka tegnapi sajtótájékoztatója után - érzékeltette, hogy megalázva érezte magát, amikor nem kapott lehetőséget szót váltani az ötszörös világbajnokkal. Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnöke az InfoRádiónak jelezte, hogy hétfőn egyeztet a 75 éves szakemberrel, akire szüksége van a sportágnak.

Lemondott tisztségéről csütörtökön Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. Gyárfás Tamás, a magyar szövetség elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: nem fogadja el a 75 éves szakember döntését.

Kiss László és Gyárfás Tamás hétfőn egyeztet egymással - közölte az elnök.

Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatása után nem volt jele annak, hogy Kiss László a lemondását tervezné.

A szakvezető döntéséről telefonon tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján - indokolta lépését Kiss László. "Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt" - jelentette ki.

"Méltatlan ez az egész" - nyilatkozta a szakember. "Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről" - közölte Kiss László.

Hanganyag: Farkas Dávid