eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Start három magyar csapattal

Három magyar együttes részvételével szerdán rajtol el a 2015/16-os férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás sorozata, két hatcsapatos csoportban. Az Eger és az OSC itthon kezdi meg szereplését, míg a Szolnok idegenben vág neki az oda-visszavágós rendszerű meccsfolyamnak.

A már csak a legjobb tizenkét együttest felvonultató szakaszban a B jelű hatosban a hazai bajnoki címvédő Szolnok a szerb fővárosban száll vízbe a Partizan Beograd ellen, s már a bemutatkozás magyar győzelemmel párosulhat. A Tisza-partiak olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt csapata idegenben is esélyesebb nagy múltú, ám a jelenben kevésbé félelmetes riválisánál.

Ugyanebbe a csoportba sorolták be a legutóbbi ob I-es szezon ezüstérmesét, az OSC-t, amely a Jug Dubrovnikot fogadja az újbudai Nyéki Imre Uszodában. A magyar gárdának jók a kilátásai, azzal együtt, hogy a sikerért várhatóan alaposan meg kell dolgoznia az előző Bajnokok Ligája-kiírásban negyedikként végzett horvát együttessel szemben.

A magyar élvonalban legutóbb bronzérmes Eger, amely az A jelű hatos tagja, a görög bajnok Olympiakoszt fogadja a nyitókörben, s bár veretes csapat a vendégeké is, a hevesiek megalapozott győzelmi eséllyel ugranak medencébe.

A magyar csapatok szerdai programja:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
ZF-Eger - Olympiakosz (görög) 18.45

B csoport:
Partizan Beograd (szerb) - Szolnoki Dózsa-Közgép 20.00
A-Híd OSC Újbuda - Jug Dubrovnik (horvát) 20.15

A főtábla csoportjainak összetétele:

A csoport: CNA Barceloneta (spanyol), ZF-EGER, Olympiakosz, Spandau 04 (német), Primorje Rijeka (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

B csoport: Pro Recco (olasz), Partizan Beograd, Jug Dubrovnik, Galatasaray (török), A-HÍD OSC ÚJBUDA, SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP

A 10 mérkőzéses sorozat zárultával a Bajnokok Ligája hatos döntőjét, az úgynevezett Final Sixet Budapesten rendezik meg 2016. június 2-4-én. A finálénak mint leendő házigazda a hatos csoportjában elért eredményétől függetlenül automatikusan résztvevője az Eger.

A hevesiek csoportjából éppen ezért csak két csapat juthat be a BL zárószakaszába, míg a B csoportból három együttes szerepelhet majd a magyar fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×