eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Lamine Diack a WADA-t kritizálta

Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke élesen kritizálta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséget, amiért az elmúlt időszakban Jamaica és Kenya doppingellenőrző rendszerének hatékonyságát is megkérdőjelezte és vizsgálat alá vonta.

Az IAAF első embere úgy véli, nevetségesek a WADA lépései Kenyával és Jamaicával szemben, mert a két ország atlétái a legtöbbet ellenőrzött sportolók között vannak a világon.

"Nagyon úgy tűnik nekem, hogy a WADA példát akar statuálni ebben a két országban, de Jamaicában is mit találtak, semmit" - háborgott Diack.

Kenyával és Jamaicával szemben az utóbbi időszakban többször is kritikaként hangzott el, hogy a doppingellenes küzdelem nem megfelelő, az ellenőrzések nem rendszeresek és a sportolók könnyen kibújhatnak alóluk.

A WADA képviselői október végén látogattak el Jamaicába, ahol a helyi doppingellenes ügynökség munkáját ellenőrizték, és Kenyában szintén hasonló ellenőrzést terveznek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×