Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Benedekék újra csúcsra emelnék az újpesti pólót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Összefogtak az Újpest 1994-es BEK-győztes vízilabda-csapatának egykori tagjai. Benedek Tibor, Dala Tamás és társai azt szeretnék elérni, hogy a lila-fehér gárda ismét kijuthasson a nemzetközi porondra - mondta az InfoRádiónak a 358-szoros válogatott Vincze Balázs.

Néhány hete jelent meg egy újságcikk az Újpest vízilabda szakosztályának gondjairól, és ez volt a jel számunkra, hogy tennünk kell valamit - mondta Vincze Balázs az InfoRádiónak.

Az egykori sokszoros válogatott vízilabdázó közölte: a 90-es évek sikercsapatának több tagja felhívta egymást, mert úgy érezték, itt a cselekvés ideje.

Benedek Tibor, Dala Tamás és még néhány volt újpesti pólós kezdett el gondolkozni azon, miként menthetnék meg a szakosztályt, és tehetnek ismét sikeressé a csapatot.

Vincze Balázs úgy vélekedett, a hazai bajnokság középmezőnyében játszó lila-fehér csapatot újra a dobogó közelébe lehetne segíteni, és még az sem elképzelhetetlen, hogy nemzetközi kupákban eredményes lehetne az együttes.

Ehhez nem nevek, hanem tettek kellenek és persze pénz - szögezte le Vincze Balázs, és hozzátette: először megállapodnak a volt játékostársak, majd felkeresik a klub vezetőit a terveikkel. Ettől kezdve más csak azon múlik a siker, ki mennyire érdekelt a vízilabda egyik legsikeresebb hazai klubjának felemelkedésében - fejtette ki a BVSC pólósainak jelenlegi edzője.

Hanganyag: Farkas Dávid