eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Mourinho nem szokott kikapni a Stamford Bridge-en"

Ritka pillanat: José Mourinho és Carlo Ancelotti egyetért valamiben. Az Inter-Chelsea BL-nyolcaddöntő után mindkét edző úgy vélekedett, tizenegyest kellett volna ítélni a londoni együttes javára Salomon Kalou buktatása miatt. A két tréner abban is biztos, hogy saját együttese sikerét hozza a visszavágó.

"Mourinho nem szokott kikapni a Stamford Bridge-en" - emlékeztetett mindenkit az Inter portugál edzője kiváló mérlegére a Chelsea elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után.

A milánói kék-feketék 2-1-re nyertek a londoni együttes ellen egy kiegyenlített és kifejezetten jó iramú találkozón. Ez az az eredmény, amelyre egyik csapat sem gondolhat rossz szájízzel, hiszen a Chelsea-nek már egy 1-0-s siker elég a március 16-i visszavágón, míg az olasz bajnoknak nem szabad kikapnia a nyolc közé kerüléshez.


"Azzal a jogos céllal mehetünk a visszavágóra, hogy továbbjutunk. Nem olyan eredmény született, ami máris eldönti a párharcot, de a legfontosabb, hogy előnyben vagyunk" - mondta José Mourinho a találkozó után. Az Inter trénerének bizakodását az táplálja, hogy az alatt a bő három év alatt, amíg a Chelsea-t vezette, hazai pályán mindössze egyszer, a Barcelonától kapott ki 2006-ban.

A portugál edző először tér vissza ellenfélként a Stamford Bridge-re 2007-es távozása óta, és arra számít, szívélyes fogadtatásban részesül. "Ezúttal másik öltözőbe kell mennem, másik kispadra kell ülnöm, de tudom, Mourinho szerencsés szokott lenni a Stamford Bridge-en" - nyilatkozta a rá jellemző magabiztossággal.

Mourinho is megadta volna a tizenegyest

Az Inter edzője elismerte, Salomon Kalou buktatásáért lehetett volna büntetőt ítélni a Chelsea javára az első félidőben. "Becsületes emberként érkeztem ide, és úgy akarok távozni majd: a Chelsea megérdemelt volna egy büntetőt."



Az angol együttesnél ezzel egyetértenek, és Carlo Ancelotti menedzser is úgy látta, tizenegyest ért volna a Samuel-Kalou összecsapás. Az elefántcsontparti támadó azt mondta, a spanyol játékvezető, Mejuto Gonzalez szerint nem birtokolta a labdát, amikor az argentin védő hozzáért a lábához, ezért nem ítélt büntetőt.

Ancelotti: Meg tudjuk fordítani

"Ilyen meccsre számítottam. Elég jól játszottunk, és az eredmény nem rossz, de nem is a legjobb. A visszavágón is így fogunk támadni, győzelemre kell játszanunk, és képesek vagyunk nyerni az Inter ellen, megfordíthatjuk a párharcot" - közölte Carlo Ancelotti.

A Chelsea menedzsere szólt arról is, hogy Petr Cech kapus vádlisérülést szenvedett, de azt nem tudni egyelőre, mennyi időt kell kihagynia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×