eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

Drogba: "Attól féltünk, lelőnek, mint a nyulakat"

A Chelsea sztárja, Didier Drogba először beszélt arról, hogy terrortámadástól féltek az Afrikai Nemzetek Kupáján. A torna előtt támadták meg a togói csapat buszát, a merényletben hárman haltak meg. Drogba elismerte, hogy a terrorakció, a félelem, valamint a katonai jelenlét befolyásolta teljesítményét, ezért nem tudott kiemelkedően teljesíteni.

"Attól tartottunk, hogy lelőnek minket, mint a nyulakat" - mondta Didier Drogba, az elefántcsontparti válogatott csapatkapitánya az Angolában zajló Afrikai Nemzetek Kupájáról visszatérve. A Chelsea sztárja és válogatottbeli társa, Kolo Touré nem volt messze attól a helyszíntől, ahol megtámadták a togói válogatott buszát, és három embert megöltek szeparatisták.

"Nagyon megijedtem, és ilyenkor gyorsan paranoiássá válik az ember, mindenhol veszélyt lát. Az edzőpályán is azon gondolkodtam, hogy itt lelőhetnek minket, mert könnyebb, mint megtámadni a buszt" - közölte Drogba.

A támadó szólt arról is, aggódtak a Manchester City togói sztárjáért, Emmanuel Adebayorért is, akiről először azt hitték, megsebesült.

A Chelsea játékosa elismerte, hogy a terrorakció, a félelem, valamint a katonai jelenlét befolyásolta teljesítményét, ezért nem tudott kiemelkedően teljesíteni, és ez is közrejátszhatott abban, hogy az esélyesnek tartott elefántcsontpartiak a negyeddöntőben búcsúztak.

"Nem aludtam, a családomat és a barátokat kellett nyugtatgatni, és én magam sem bírtam felfogni, hogy mi történik itt" - tette hozzá.

Drogba közölte, az is megfordult a játékosok fejében, hogy visszalépnek a tornától, de az ország kormánya ezt nem engedte.

Január eleján egy szeparatista csoport gépfegyverrel megtámadta az angolai viadalra tartó togói együttest szállító autóbuszt, s a merényletben három ember - a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő - életét vesztette, további nyolc pedig különböző sérüléseket szenvedett. A terrorakció nyomán a togói vezetés hazarendelte a csapatot, amelyet utóbb hivatalosan kizártak a kontinenstornáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×