eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Gera: Elbúcsúztam a válogatottól

Gera Zoltán a Dánia elleni világbajnoki selejtező előtt úgy döntött, elhagyja a válogatott edzőtáborát, és nem tekinti magát kerettagnak. A középpályás a pepsifoci.hu-n vezetett blogjában azt írta, a döntés már régóta érlelődött benne, de csak a dánok elleni meccs után akarta bejelenteni elhatározását. A Fulham légiósa kiemelte: belátható időn belül nem kíván a magyar nemzeti együttesben szerepelni.

"A mai napon nem lépek pályára Koppenhágában a válogatott tagjaként, és egyelőre fogalmam sincs, hogy leszek-e, lehetek-e még valaha tagja a válogatottnak. A mai napon jeleztem Erwin Koemannak, hogy nem tekintem magam a továbbiakban a válogatott keret tagjának. Döntésemnek nyilván súlyos következményei lesznek, melyek jelenleg számomra is beláthatatlanok" - írta a pepsifoci.hu-n vezetett blogjában Gera Zoltán.

A középpályás hozzáteszi: az elkövetkező időszakban nem szeretne pályára lépni a válogatottban, de nem biztos, hogy ez a döntés pályafutása végéig szól. "A magam részéről most az a legpontosabb fogalmazás, hogy belátható időn belül nem kívánok a válogatottban szerepelni, nyilván változhatnak úgy a körülmények, hogy a döntésemet megváltoztatom, de tudom, hogy akkor majd fogadókészség is kell a válogatott és az MLSZ oldaláról, és azt is, hogy ez egyáltalán nem garantált. Tisztában vagyok ezzel, de ennek ellenére is úgy éreztem, hogy meg kell hoznom a mai döntésemet" - emelte ki.

A Fulham légiósa közölte: ez nem egy hirtelen jött és előzmények nélküli döntés, ami ma történt, az már többször benne volt a levegőben, de nem gondolta soha, hogy valóban eljutnak idáig a dolgok.

"Az elmúlt hónapokban többször éreztem azt, hogy a kapitány nem bízik bennem igazán, és több olyan dolog is történt, amit méltatlannak éreztem, illetve úgy gondoltam, hogy nem szolgáltam rá. A tőlem telhető legtöbbet mindig igyekeztem megtenni a válogatottban, de huzamosabb ideje éreztem, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, és több dolog is kifejezetten zavart, bántott, ami a válogatottban uralkodó hangulatot illeti" - fejtette ki.

Gera Zoltán azt írja, egy ideje érlelődött benne a gondolat, hogy ezt így nem szeretné tovább csinálni, majd meghozta azt a döntést, hogy a vb-selejtezők lezárultával bejelenti, a közeljövőben nem kívánok a válogatottban szerepelni, miközben végig tisztában volt azzal, hogy rossz lesz a fogadtatás.

"Az természetes volt, hogy erről senkinek nem beszéltem, egyetlen társam sem sejthette, és azon voltam, hogy Portugália ellen, illetve most Dánia ellen is a lehető legtöbbet nyújtsam a pályán. A mostani meccsen erre már nem kerülhet sor, mert a kapitány ma délelőtt az átmozgató edzés után közölte velem, hogy a kispadra sem jelöl, és csak a lelátóról nézhetem a meccset. A dolognak természetesen volt előzménye, méghozzá több is. Itt most nem a régebbi előzményekre gondolok, amikor elvették tőlem a kapitányi szalagot, illetve a kulcsmérkőzéseken a kispadra kényszerültem, hanem inkább a közelmúltbeli eseményekre" - olvasható a blogban.

"A szombati lisszaboni meccs után először hétfőn beszéltünk Erwin Koemannal, aki az edzésen félrehívott, kérdéseket tett fel, kritikát fogalmazott meg, és volt köztünk nézetkülönbség. A felvetései után éreztem, hogy van esélye annak, hogy nem kapok helyet a csapatban Dánia ellen, de természetesen igyekeztem bebizonyítani, hogy helyem van a kezdők között. Azután sajnos kedden elkéstem egy találkozóról, mert rosszul tudtam az időpontot, így öt perccel később jelentem meg. Ez hiba volt, aminek a következményeit nyilván viselnem kell. A szerdai átmozgató edzés után Erwin Koeman félrehívott és közölte velem, hogy este a kispadon sem kapok helyet, és csak a lelátóról nézhetem a meccset. Ezt követően úgy döntöttem, hogy a korábban meghozott döntésemet azonnal közlöm a kapitánnyal, és jelzem neki, a jövőben nem kívánok pályára lépni a válogatottban, és már este sem szeretnék zavarni, nem akarom, hogy mindenki az én kihagyásommal foglalkozzon, az legyen a téma, hogy a csapatkapitány a lelátón ül. A kapitány ezek után mondta, hogy már a további közös programokon se vegyek részt, én pedig úgy döntöttem, hogy a lehető leghamarabb szeretnék visszatérni Londonba, ahol így másnap már edzhetek. Nem láttam értelmét a lelátón ülni, és, azt hiszem, ezt nem is tudtam volna megtenni. Az ebédet követően végigjártam a szobákat, elköszöntem a srácoktól, mindenkinek sok sikert kívántam, majd csomagolni kezdtem" - írta Gera Zoltán.

A 30 éves játékos kiemelte: nehéz döntést hozott meg, olyat, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, de most úgy érzi, hogy ezt kell tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×