eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Szaúdi herceg veheti meg a Liverpoolt

A Liverpool labdarúgó-csapatának társtulajdonosa, George Gillett jövő héten Szaúd-Arábiába utazik, hogy Fejszál bin Fahd bin Abdullah Al Szaúd herceggel tárgyaljon részesedése eladásáról.

Az amerikai üzletember várhatóan szerdán utazik Szaúd-Arábiába, és a tervek szerint három napig marad az országban, hogy tető alá hozzá a megállapodást a gazdag herceg befektetési cégével.

Két héttel ezelőtt Fejszál bin Fahd megerősítette, hogy szívesen vásárolná meg a klub 50 százalékát, és a részvényekért 200-350 millió font közötti összeget adna. Akkor azt mondta, csodálatos lenne, ha létrejönne az üzlet, mert a Liverpool az egyik leghíresebb és legjobb egyesület. A szaúdi herceg egyébként a helyszínen tekintette meg a Vörösök Hull City elleni szeptember végi bajnokiját.

A megállapodást megkönnyítheti, hogy a herceg vállalata és George Gillett korábban már állt üzleti kapcsolatban, a Közel-Keleten alapítottak futballakadémiákat.

A két amerikai üzletember, George Gillett és Tom Hicks 2007 februárjában vette meg a Liverpool labdarúgó-csapatát 220 millió fontért, és vállalták, hogy 215 millióért új stadiont építenek. A 60 ezres aréna tervei el is készültek, de a pénzügyi krízis miatt 2012-ig elhalasztották az építkezés megkezdését. A klub tavasszal közel állt a csődhöz, ám végül sikerült megállapodni a hitelező bankokkal a 350 millió fontos kölcsön törlesztésének átütemezéséről. Ennek ellenére a szurkolók körében nem népszerűek az amerikai tulajodonosok.

Korábban egy dubaji befektető érdeklődött a klub iránt, januárban a kuvaiti milliárdos, Nasszer Al-Karafi ajánlott 425 millió fontot a tulajdonosoknak, de az üzlet kútba esett, legutóbb pedig egy indiai üzletemberről állították, hogy megvenné az egyesületet.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×