eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Manchester United simán nyert Rómában

A Manchester United Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney egy-egy góljával 2-0-ra nyert a Roma vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc első meccsén. A Barcelona Bojan Krkic találatával győzött 1-0-ra Gelsenkirchenben a Schalke ellen.

Mindkét vendégcsapat nyert a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első játéknapján. A Barcelona gyors góllal szerzett vezetést Gelsenkirchenben, a katalánok, némi túlzással, azzal eldöntöttnek vették a továbbjutást. Rómában a Manchester United a bérgyilkosok hidegvérével végezte ki a Francesco Totti hiányát nagyon megérző "Farkasokat".

Az Olimpiai Stadionban az első játékrészt 39. percéig úgy tűnt, mindkét csapat elsősorban arra ügyel, ne kapjon gólt. Akkor Scholes beadását az addig is a közönség állandó ellenszenv-tüntetésétől kísért Cristiano Ronaldo látványos fejessel vette be Doni kapuját.

A statisztika inkább a hazaiakra vet rossz fényt: az első félidőben ez volt az egyetlen a kapu felére menő labda. Mindazonáltal a Romának is akadt egy helyzete: kevéssel az angolok gólja után Vucsinics kilépett a bal oldalon, nehéz szögből külsővel kapu felé tette a labdát, de rosszul célzott.

Totti és az ugyancsak hiányzó másik világbajnok, Simone Perrotta nagyon hiányzott a hazaiak közül, a csapat emellett főleg nem bírta el, hogy a brazil Mancini ritka rossz napot fogott ki. A legcsekélyebb veszélyt sem jelentette Van der Sar kapujára.

A Manchester United soraiban még az sem keltett zavart, hogy Nemanja Vidics (kulcsember, senki sem játszott nála több bajnoki meccset az idényben a Vörös Ördögök közül!) megsérült, le kellett cserélni.

A második félidőre erősített a Roma, de érdekes módon, elsősorban a védői jelentetek veszélyt az ellenfél kapujára. Előbb Tonetto, majd Panucci került ígéretes helyzetbe, nem találták el a kaput. Különsen a Totti távollétében a kapitányi karszalagot viselő Panucci helyzete volt tiszta. A következő percekben Van der Sar kétszer is bravúros kivetődéssel mentett.

A United a 66. percben jutott el a második félidőben először Doni kapujáig - de akkor alkalmasint eldöntötte a továbbjutást. Doni nem ért el egy beadását, Wayne Rooney pedig két védő között úgy sodorta el a labdát, hogy aztán már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Nem sokkal később Cristiano Ronaldo bevezette a labdát a tizenhatos előterébe, erős lövését Doni kiütötte a kapufa elöl. A Roma a hajrára hitehagyottá és erőtlenné vált. Carrick és Rooney is újabb gólt lőhetett volna, de még a kihagyott helyzet után is mosolyogtak. A 90. percben még Tévez és Cristiano Ronaldo "varázsolt" - a portugál alig bikázott a kapu fölé.

Mosolygott a három és félezer angol szurkoló is, aki elkísérte Rómába a csapatát. Alighanem bármelyiküket kérdezték volna azonnal helyeselni kezd Sir Alex Ferguson véleményére: a Főnök azt találta mondani a mérkőzés előtt, hogy a mostani csapata erősebb, mint amelyik 1999-ben triplázott.

A történtek fényében meglehetősen falsnak tűnik a római edző, Luciano Spalletti a találkozó előtti véleménye: "A Manchester United nem tud játszani külföldön."

A Schalke Gelsenkirchenben megpróbált legalább kiegyenlíteni a Barcelona ellen, de még ez sem sikerült. A Barcelona éppen úgy megnyerte az idegenbeli mérkőzését egy góllal, mint a nyolcaddöntőben, a Celtic ellen, így aztán nagyon kényelmes helyzetben várhatja a visszavágót. Érdekesség a statisztikák kedvelőinek: Bojan Krkic lett az első, az 1990-es években született futballista, aki gólt tudott szerezni a Bajnokok Ligájában?

Bajnokok Ligája, negyeddöntő
1. mérkőzések
AS Roma-Manchester United 0-2
Schalke 04-Barcelona 0-1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×