INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Legyőzte lustaságát az Európa-bajnok magyar úszó

Infostart / InfoRádió
Pályafutása legnagyobb sikerét aratta Kis Gergő az eindhoveni úszó Európa-bajnokságon. Az ajkai versenyző múlt héten 800 gyorson aranyérmet szerzett. A magyar válogatottból rajta kívül egyedül a duplázó Cseh László állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a hollandiai kontinenstornán. A magyar úszó az InfoRádiónak elmondta: nem számított arra, hogy arannyal tér haza az Eb-ről.
A hajrának köszönhetően fölényesen nyert 800 méter gyorson. Számított erre az eredményre?

Egyáltalán nem. A döntő előtt ugyan végigfutott az agyamon, hogy nyerhetek, vagy lehetek érmes, mivel mindenkiben benne volt az arany. Senkinek nem volt rutinja, hogy miként kezdje el a versenyt, mit tegyen a táv másik felében, mindenki várt a többiekre, hogy mit fognak lépni. Jól döntöttem, hogy 600 métertől léptem el, mert a lengyel riválist nem tudtam volna lehajrázni, ha együtt fordulunk az utolsó hosszra.

A 800 gyors nem olimpiai szám. Milyen számokban indulna Pekingben, és milyen eredményre számít?


Mindenképpen indulok 1500 gyorson az olimpián, míg 400 vegyesen Verrasztó Dáviddal harcolunk, hogy melyikünk indulhat. Most én voltam a jobb, de még nem nyugodtam meg, készülni kell tovább.

A győzelem utáni nyilatkozatában azt mondta, hogy lusta volt eddig. Mit értett ezen?


Egy olyan erős két-két és fél hónapos munkát végeztem, ami ráment az utolsó három hetes felkészülésemre, mert akkor fáradt voltam, és nem ment úgy az úszás. Ha az ember mindennap egy órával kevesebbet alszik, lehet, hogy csak két héttel később érzi meg.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk