eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Az Arsenal kiejtette a címvédő Milant

Bejutott a negyeddöntőbe az Arsenal a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc mindkét meccsén fölényben játszó londoni együttes Fabregas és Adebayor találatával győzött 2-0-ra a címvédő Milan ellen a San Siro Stadionban. Mindkét gól a hajrában esett. Bejutott a legjobb nyolc közé a török Fenerbahce is, amely óriási csatában, tizenegyes-párbajban gyűrte le a Sevillát.

A Milan és az Arsenal 87 percen keresztül élvezetes, de valójában eseményszegény mérkőzést játszott egymással. Óvatosan futballozott mindkét csapat. Az első tíz percben a címvédő olaszok játszottak jobban, de a helyzetig nem jutottak el. A másik oldalon az Arsenal inkább, Adebayor lövése, majd (sőt még inkább) Fabregas a lécről kipattanó labdája jó kísérletnek tűnt.

Pato - noha ezúttal Inzaghi is pályán volt mellette - magányosan nem ment semmire az angolok védőivel. Kaka nem volt százszázalékos állapotban, s nagyon hiányzott a sérült Clarence Seedorf.

A második félidőben is az Arsenal kezdett jobban, Senderos tiszta helyzetből lőtte Kalac hasába a labdát, majd Eboué lőtt a kapu mellé, ígéretes helyzetből. A 60. perctől feljött a Milan, Patónak akadt egy jó lövése, miután Pirlo távoli lövését Almunia kiütötte a jobb sarok elől.

A mérkőzés aztán a 87. percben dőlt el: Cesc Fabregas, az Arsenal spanyol középpályása 30 méterről lőtte a labdát Zeljko Kalac kapujának jobb alsó sarkába. Csúszós volt a fű, a spanyol remekül eltalálta a labdát - de távolról sem volt védhetetlen a lövés.

A Milan a gól után kitámadott, de nem tudott még egyenlíteni sem. Sőt: a 91. percben a csereként beállt Theo Walcott, remek jobb oldali akciója után, pontosan adott középre, s az érkező Adebayor könnyedén helyezett a kapuba.

A címvédő kiesett a nyolcaddöntőben - miként az előző két évben is mindig. A Milan az elmúlt öt esztendőben mindig legalább a legjobb nyolc közé jutott, sőt kétszer nyert, egyszer döntős volt - a mostani kiesés alkalmasint lezár egy korszakot a klub életében. Angol csapat először győzött Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Milan ellen a San Siróban.

A Sevilla talán túlságosan is kiengedett a második félidőben a Fenerbahce ellen. Brazil csillaga, Daniel Alves már az ötödik percben a kapuba ágyúzta a labdát, majd az első negyedóra végén Seydou Keita növelte az előnyt.

A törökök a brazil Deivid révén csökkentették a hátrányukat, de még az első félidőben, Freddy Kanouté belőtte a harmadikat is. A második játékrészben a spanyolok inkább az eredményre vigyáztak, s erre ráfizettek. A BL fontos Fener-góljainak nagymestere, Deivid a 79. percben szépített, s összesítésben kiegyenlített. Tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutás.

Kanouté (S) és Vederson (F) belőtte, majd Escudé (S) és Edu Dracena (F) hibázott, Dragutinovics (S) és Mehmet Aurelio (F) lövése után megint döntetlenül álltak. Maresca (S) rontott, Kezsman (F) nem. S azt követően a Sevilla hívei már csak sírtak. Daniel Alves rontott, így a Fenerbahce jutott tovább. Volkan Demirel, a törökök kapusa hős lett, három tizenegyest kivédett - miután az első félidőben a Sevilla első két gólja a lelkén száradt.

A Manchester United sokáig nem tudott gólt szerezni a Lyon ellen, de a 0-0-val is továbbjutásra állt. Az első játékrész vége felé aztán az 50. BL-meccsén játszó Wes Brown beadását követően Cristiano Ronaldo megszerezte nagyon is szokásos gólját. A portugál játékosnak a szezon 30. klubmérkőzésén született meg a 30. gólja.

A Barcelona már a visszavágó előtt biztos esélyes volt a Celtic ellen, aztán a 3. percben Xavi még lőtt egy újabb gólt. A katalánok jól jártak volna azzal, ha akkor lefújja a bíró a mérkőzést, mert így veszítettek. Gólt ugyan nem kaptak, de Lionel Messi megint megsérült. Comizomszakadása egyelőre nem ismert hosszúságú, újabb kihagyásra kényszeríti. Könnyekben úszva vonult az öltözőbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

AC Milan-Arsenal 0-2 (Tj.: az Arsenal, 2-0-val)
Manchester United-Lyon 1-0 (Tj.: a Manchester United, 2-1-gyel)
Barcelona-Celtic 1-0 (Tj.: a Barcelona 4-2-vel)
Sevilla-Fenerbahce 3-2 (Tj.: a Fenerbahce 5-5-tel, tizenegyesekkel)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×