eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin

Német síelők is doppinggyanúba keveredtek

A sísportban közismerten élen járnak a német versenyzők, szereplésük azonban veszélybe kerül, ha igaznak bizonyul az állami televízió értesülése, amely szerint ők is rendszeresen látogatták a Human Plasma nevű bécsi laboratóriumot, amelyben vérdoppinggal látták el a sportolókat.

Az ARD úgy tudja, hogy 30-an látogatták rendszeresen a Human Plasma nevű bécsi laboratóriummal egybekötött rendelőt; a sportolók általában vasárnap reggel jöttek, hogy elkerüljék a többi pácienst.

A televízió értesülése szerint a gyanúba keveredett versenyezők kétharmada német, jórészük élvonalbeli sportoló. Az adásban név szerint csak kerékpárosok szerepeltek, többek között a múlt évi Tour de France-ról kizárt Michael Rasmussen dán versenyző, aki ellen doppingolás vádjával folyik eljárás.

A hamburgi Die Zeit című hetilap már tavaly novemberben gyanúba keverte a bécsi laboratóriumot, mert arról értesült, hogy élvonalbeli sportolók szokatlan időben keresik fel a rendelőt.

A cikk nyomán az osztrák hatóságok is felfigyeltek a Human Plasma működésére, azonban Ausztriában a törvények jóval elnézőbben a doppingot illetően, mint Németországban.

A laboratórium vezetője tagadja a vádakat, és azt állítja, bárki megbizonyosodhat arról, hogy a Human Plasma nem rendelkezik illegális vérkészítmények előállítására alkalmas berendezésekkel.

Az osztrák főügyész ugyanakkor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a bécsi rendelőben komoly visszaélések történtek.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×