Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fradi-elnök: Van terv egy újabb kudarc esetére is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megfelelő megoldási lehetőségei vannak az egyesületnek arra az esetre is, ha ezúttal sem sikerül magánkézbe adni az Üllői úti ingatlaneggyüttest - jelentette ki Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A megadott határidőre két pályázó, egy lengyel és egy brit cég fizette be a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot a Ferencváros által használt terület értékesítésére kiírt tenderben.

A klub számára legkedvezőbb verzióról az FTC elnöke azt mondta: bízik benne, hogy a bánatpénzt befizető két cég érvényes pályázatot ad be - a határidő december 17. -, ebben az esetben a Központi Vagyoni Igazgatóság (KVI) még idén kihirdetheti a győztest.

Így a bankgarancia és az egyéb részletek biztosítása után már februárban be lehetne fejezni a Ferencváros anyagi konszolidációját - tette hozzá Rieb György.

A klubvezető szerint elképzelhető azonban, hogy ezúttal sem sikerül privatizálni az általuk használt hat plusz két hektáros területet.

Erre a klub elnöksége felkészült, van négy-öt olyan jelentkező, aki megvásárolná a Ferencváros Zrt.-t, nagyságrendileg olyan összegért, amely elég lenne a Zrt. konszolidálására, és az FTC tartozása is jelentősen csökkenne - vázolta az alternatív elképzelést Rieb György.

Az FTC elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt hét év vesszőfutás volt a klub számára, amely adósságspirálba került; a körülbelül 1,8 milliárd forintos tartozás 90-95 százaléka a futballból ered.

Hanganyag: Szûcs Péter