eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin

Fradi-elnök: Van terv egy újabb kudarc esetére is

Megfelelő megoldási lehetőségei vannak az egyesületnek arra az esetre is, ha ezúttal sem sikerül magánkézbe adni az Üllői úti ingatlaneggyüttest - jelentette ki Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A megadott határidőre két pályázó, egy lengyel és egy brit cég fizette be a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot a Ferencváros által használt terület értékesítésére kiírt tenderben.

A klub számára legkedvezőbb verzióról az FTC elnöke azt mondta: bízik benne, hogy a bánatpénzt befizető két cég érvényes pályázatot ad be - a határidő december 17. -, ebben az esetben a Központi Vagyoni Igazgatóság (KVI) még idén kihirdetheti a győztest.

Így a bankgarancia és az egyéb részletek biztosítása után már februárban be lehetne fejezni a Ferencváros anyagi konszolidációját - tette hozzá Rieb György.

A klubvezető szerint elképzelhető azonban, hogy ezúttal sem sikerül privatizálni az általuk használt hat plusz két hektáros területet.

Erre a klub elnöksége felkészült, van négy-öt olyan jelentkező, aki megvásárolná a Ferencváros Zrt.-t, nagyságrendileg olyan összegért, amely elég lenne a Zrt. konszolidálására, és az FTC tartozása is jelentősen csökkenne - vázolta az alternatív elképzelést Rieb György.

Az FTC elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt hét év vesszőfutás volt a klub számára, amely adósságspirálba került; a körülbelül 1,8 milliárd forintos tartozás 90-95 százaléka a futballból ered.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×