eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Csalódott sztárcsapatok harcolnak a túlélésért

Kedden megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2006/07-es idényének nyolcaddöntője, a csoportmérkőzések után az együttesek immár egyenes kieséses rendszerben küzdenek a továbbjutásért. Kedden két csalódott sztárcsapat, a spanyol Real Madrid és a Bayern München találkozóját övezi a legnagyobb érdeklődés, a további program: Celtic - Milan, PSV Eindhoven - Arsenal, és Lille -Manchester United.

Finoman fogalmazva sem hagyományaihoz méltóan szerepel hazája bajnokságában a spanyol Real Madrid és a német Bayern München. Mindkét együttes csupán a negyedik helyen áll, ráadásul a királyi gárda néha egészen kilátástalan módon futballozik.

A Real Madrid és a Bayern München egyébként immáron 11. alkalommal találkozik egymással a legrangosabb kontinentális klubsorozatban azóta, hogy a korábbi BEK-et átszervezték, és BL-nek nevezik.

Az eddigi tíz összecsapásból hatot a németek nyertek meg, egy meccs döntetlennel végződött és mindössze háromszor győztek a spanyolok, bár 2002-ben a negyeddöntőben és 2004-ben a nyolcaddöntőben is a dél-európai gárda jutott tovább.

Jellemző, hogy a német szaksajtó gyakorlatilag már el is temette a Bayernt egy nappal a Real Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A német csapat háza táján siralmas hangulat uralkodik. Sem a sajtó, sem a csapat vezetése nem kételkedik abban, hogy a Real Madrid most nagyon rossz, ugyanakkor abban sem, hogy a Bayern München még rosszabb.

A régi-új edző, Ottmar Hitzfeld - egyelőre legalábbis - nem hozott semmi változást, az alsóházban jegyzett Alemannia Aachentől elszenvedett hétvégi, 1-0-ás vereség pedig tovább rontotta a hangulatot. A játékosok teljes letargiában és önbizalomhiányban szenvednek, egyedül a szenvedélyes kapuvédő, Oliver Kahn "őrjöng", de hiába.

Az 58 éves edző "agyonsújtott óriáshoz" hasonlította csapatát. Ugyanakkor sokan arra emlékeztetnek, hogy 1975-ben hasonló volt a helyzet. Akkor a müncheniek a Bundesligában a tizedik helyen landoltak, de mégis megnyerték a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

A csodában reménykedett Uli Hoeness, a csapat menedzsere. Az egykori világhírű válogatott labdarúgó ugyancsak abban bízott, hogy a gárda a Bajnokok Ligájára "összeszedi magát". Ennek kapcsán arra emlékeztetett, hogy a csoportmérkőzések során a müncheniek egyetlen mérkőzést sem vesztettek, ráadásul legyőzték az olasz bajnokságban nagy különbséggel vezető Internazionalét is.

A csapatkapitány, Oliver Kahn szenvedélyes harcra szólította fel csapattársait. "Mintha a Bundesligában a kiesés ellen küzdenénk" - jelentette ki az olykor kíméletlen durvaságba hajló fanatizmusa miatt egyesek által valósággal gyűlölt, mások által imádott kapuvédő.A kieséses szakaszba története során először bejutó skót Celtic Glasgow az olasz Milant fogadja. A két csapat eddig négyszer találkozott egymással a BEK-ben, illetve a BL-ben, két döntetlen mellett kétszer olasz siker született, de a Celtic szimpatizánsait mindenképpen bizakodással töltheti el az a tény, hogy kedvenceik mindhárom hazai csoportmérkőzésüket megnyerték, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kaptak.

A vendégek új sztárja, a hétvégi bajnokin két gólt is szerző Ronaldo nem léphet pályára, mert a szezon korábbi szakaszában már szerepelt BL-találkozón előző klubja, a Real Madrid színeiben.

Az angol együttesek közül az Arsenal története 100. mérkőzésére készül a legrangosabb európai kupában, ellenfele a PSV Eindhoven lesz. Az ezúttal vendég Ágyúsok utóbbi nyolc, holland riválissal vívott találkozójukon nem kaptak ki, négy alkalommal a PSV állt a másik oldalon.

A másik szigetországi sztárcsapat, a Manchester United a Lille otthonába látogat. Az összecsapás egyértelműen a Premier League-ben éllovas angolok sikerét ígéri, főleg annak fényében, hogy a hazaiak mostanában nem kényeztetik el jó eredményekkel szurkolóikat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×