eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Klinsmann nem vágyik az Egyesült Államok válogatottjának kispadjára

Jürgen Klinsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya kizártnak tartja, hogy a németországi csúcstorna után a labdarúgó-világbajnokságtól már a csoportküzdelmeket követően búcsúzó Egyesült Államok csapatának szakvezetője legyen.

A korábban az amerikai nemzeti együttesben futballozó, jelenleg szakkomentátorként tevékenykedő Eric Wynalda javasolta a német trénert a posztra.

"Egyáltalán nem érdekel a feladat, jelenleg kizárólag arra koncentrálok, hogy a Nationalelf minél jobban szerepeljen, hiszen a döntőbe jutás a cél" - mondta Klinsmann.

Wynalda szerint az Egyesült Államok azért nem jutott tovább, mert Bruce Arena szövetségi kapitány rossz felfogásban játszatta a csapatot. Véleménye szerint Klinsmann futballról vallott nézetei példaértékűek, ráadásul a családjával Kaliforniában él, így kézenfekvő megoldás lenne megállapodni vele.

A 41 éves szakember 2004 júliusa óta irányítja a német válogatott munkáját, szerződése a vb után jár le. Az esetleges hosszabbításról a viadal után egyeztetnek, Klinsmann korábban úgy nyilatkozott, szívesen maradna a gárda kapitánya.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×