eur:
393.07
usd:
368.01
bux:
67153.21
2024. április 26. péntek Ervin

Messi: nem változott az életem

Nagyot fordult a világ Lionel Messivel egy év alatt. A Barcelona 19 éves argentin csillagát egy éve még a katalán városban sem ismerte mindenki - mára rendszeresen játszik az első csapatban, mi több, bemutatkozhatott a válogatottban is, éppen a magyarok ellen. A www.inforadio.hu most a FourFourTwo magazinnak adott interjúját ismerteti.

Egy éve még a Barcelona tartalékcsapatában játszott. Hogyan változott meg az élete azóta?

Az életem ugyanolyan. Még mindig ugyanazokat a dolgokat csinálom, amit eddig. Csendes természetű ember vagyok, szeretek otthon lenni a családommal. A családom egy része itt él, Spanyolországban, mások Argentínában, de velük is napi kapcsolatban vagyok. A nagy változást az jelenti, hogy Barcelonában megismernek az emberek és köszönnek az utcán. Ez tulajdonképpen tetszik, de néha zavaró, amikor átkiabálnak az utca túloldalára: "Messsiiii". De az emberek azért általában tisztelettudóak.

Mit remél a világbajnokságtól?

Már attól is boldog vagyok, hogy a keretben lehetek. Ha pályára kell lépnem - amit természetesen nagyon szeretnék - mindent megteszek majd magamért és a szurkolókért. Nagyon várom már a világbajnokságot. Mostanában egyre többet játszom a válogatottban és jól kijövök a játékosokkal, ami fontos.

Mit jelent Önnek, hogy képviselheti országát?

A válogatott mez minden argentin számára különleges. Ez a futballban elérhető legmagasabb szint. Utánpótlás-játékosként is voltam válogatott, ami hatalmas megtiszteltetés volt, felnőtt szinten nagyon különleges dolog felhúzni a válogatott dresszt, ráadásul oly sok nagyszerű játékos között.

Mit jelent a világbajnokság az argentinoknak?

Nagyon régen volt, amikor utoljára megnyertük, pedig az argentinok a futballért élnek. Én 1987-ben születtem, de az emberek mindig az 1978-as vébéről mesélnek. Az első világbajnokság, amire tisztán emlékszem, az 1998-as franciaországi, azon is az Anglia elleni mérkőzés. Owen gólt rúgott, Beckhamet pedig kiállították - nagyon tisztán emlékszem minderre. Négy éve Argentína idő előtt búcsúzott, ezért az emberek most nagyobb várakozással tekintenek a németországi vébé elé. A csapat azóta sokat változott. Van néhány nagyszerű játékosunk, akik több posztot is betölthetnek. Ilyen például Juan Román Riquelme, aki támadásban és védekezésben is nagyszerű.

Beszélgetett már a Barca braziljaival a vébéről?

Nem sokat. Nehéz nekem ezt felhozni, mert a Barcában jóval több a brazil. Én vagyok az egyetlen argentin, és nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy befogadtak. Ugyanakkor lehet, hogy nem lennének ilyen kedvesek, ha arról kezdenék beszélni, hogy gólt rúgok majd nekik a világbajnokságon...

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×