eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin

A döntőben sem kap gólt az Arsenal?

Szerda este háromnegyed kilenckor kezdődik a Bajnokok Ligája 2005-2006-os idényét lezáró finálé, amelyben a klassziksokkal felálló Barcelona a fiatalokban bízó Arsenallal mérkőzik.

A nemzetközi sportsajtó nagyobb része szerint a Bajnokok Ligája-döntő legnagyobb kérdése, hogy a tökéletes támadókkal felálló Barcelona gólt lő-e a legjobb védelemmel bíró Arsenalnak.
Az angol gárda 10 meccsen nem kapott gólt, 13 mérkőzés óta pedig veretlen a BL-ben.

A londoni együttes védősorának vitathatatlan érdemei vannak a fináléba jutásban, hiszen az Eboue, Toure, Senderos, Flamini összetételű hátsó alakzat az utóbbi hat meccsen, sem a Real Madridtól, sem a Juventustól, sem a Villarealtól nem kapott gólt.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere úgy véli, ez a "góltalansági széria" nagy önbizalmat adott a csapatnak, és ez kitarthat a szerda esti döntőre is.

A francia tréner hozzátette: nem csak a védelmen, hanem a támadókon is sok múlik a fináléban, leginkább Thierry Henry tehet sokat a kupagyőzelemért.

Persze, Wenger nem akar túl nagy terhet rakni a francia klasszisra, de ő is jól tudja, hogy az angol szurkolók többsége a francia csatártól várja a meccs eldöntését.

A Barcelonánál is egy támadóban, az aranylabdás Ronaldinhóban bíznak igazán.

A siker érdekében Frank Rijkaard, a katalánok holland vezetőedzője a szombati Sevilla elleni bajnokin pihentette több kulcsjátékosát, így Ronaldinhot és Etót is.

A kameruni gólzsák úgy véli, a döntőben megtörik Jens Lehmann, az Arsenal kapusának sorozatát.

Eto hozzátette: nem szeretné, ha tizenegyesekkel kellene eldönteni a trófea sorsát, mert a büntetőkkel kapcsolatban rossz emléke van.

A kameruni válogatott ugyanis az idei Afrika Kupán a negyeddöntőben tizenegyesekkel esett ki, a döntő büntetőt Eto hagyta ki, érthető tehát az aggodalma.

Növelheti a katalánok önbizalmát, hogy a cserék között már helyet kaphat a hetekig izomsérüléssel bajlódó Lionel Messi.

A fiatal argentin csatár a világbajnoki részvétel érdekében nem szívesen kockáztatna egy újabb sérülést, így akkor léphet pályára a meccsen, ha csapata rosszul áll.

De valószínűleg ő is és a katalán fanatikusok is kiegyeznének azzal, ha Messi a kispadról végignézheti csapata BL-győzelmét.

Az Arsenal-Barcelona BL-döntő szerda este háromnegyed kilenckor kezdődik a párizsi Stade France arénában.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×