Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hat órán át faggatták a fő manipulátort

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A római rendőrség hat órán át hallgatta ki Luciano Moggit, a Juventus labdarúgóklub mérkőzések manipulálásával vádolt korábbi főigazgatóját.

"Nagyon fáradt vagyok, megpróbáltam mindent részletesen elmagyarázni" - mondta a rá váró újságíróknak Moggi. "A világ futballjában nem léteznek olyan szervezetek, melyekről a napokban írtak, mindenki a saját érdekeivel törődik."

Fulvio Gianaria, Moggi ügyvédje annyit mondott, hogy a kihallgatás nyugodt légkörben zajlott, és várhatóan a napokban a nápolyi ügyészség is beidézi védencét.

Moggit azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a torinóiak mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a Juventushoz szerződjenek, és nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

Ez utóbbi vádpontra az érintett felháborodottan reagált:

"Napi kapcsolatban álltam a klubok vezetőivel, de ez teljesen természetes. Arról is érdeklődtem, hogy melyik játékos hogyan dolgozott az edzéseken, vagy éppen kinek vannak olyan gondjai, amelyek befolyásolhatják a teljesítményét.

Edzőként korábban én is elmondtam a szövetségi kapitánynak, hogy csapatomból kit lehet esetleg kipróbálni a válogatottnál és ki az, akinek véleményem szerint jól jönne egy kis pihenő.

Fenyegetésről és nyomásgyakorlásról azonban szó sem volt, a Juventustól senki sem akart játékosokat rám erőltetni" - jelentette ki Lippi, aki szakvezetői kinevezése előtt a torinóiak vezetőedzője, Moggi alkalmazottja volt.