Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Végleges a rivális törökök büntetése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Véglegessé vált, hogy Törökországnak zárt kapuk mögött, semleges helyszínen kell megrendezniea 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőit. Erről a nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottsága döntött.

"Kemény döntés, biztos visszaveti a törököket, hogy hazai meccseiken nem számíthatnak 70-80 ezer fanatikus szurkolójuk támogatására" - mondta Bozsik Péter, a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

"Természetesen ez a mi dolgunkat is megkönnyíti egy kicsit, de a csoporton belüli erőviszonyok ettől nem változnak jelentősen. Furcsa lesz nézők nélküli stadionban játszani, de egy meccsen ezt is ki lehet bírni" - tette hozzá a szakvezető.

A törököknek az országhatártól legalább 500 kilométerre kell megrendezniük hazai találkozóikat.

A FIFA a 2005. november 16-i Svájc elleni isztambuli világbajnoki pótselejtező visszavágója után történtek miatt hozta meg szigorú ítéletét. Törökország 4-2-re megnyerte a találkozót, de idegenben lőtt több góllal Svájc jutott ki a németországi vébére.

A kiesést a hazai játékosok és biztonságiak nem viselték el, az öltözőfolyosón rátámadtak a vendégekre, több svájci futballistát is bántalmaztak. Igaz, a későbbi vizsgálatokból kiderült: a vendég svájciak is súlyos sportszerűtlenségeket követtek el.

A 2008-as Eb selejtezőin a törökök és a magyarok mellett Görögország, Norvégia, Bosznia és Hercegovina, Moldova és Málta küzd majd egymással a továbbjutást jelentő első két helyért.

A Törökország-Magyarország mérkőzés 2007. szeptember 11-én vagy 12-én lesz.