eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe díjat

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben, Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált újságírók szervezetének elismerését.

A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának. "A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot" - fogalmazott.

A Saul fia a Mustang című francia, az El Club című chilei, a Legújabb testamentum című belga-francia-luxemburgi és a Miekkailija című finn-német-észt filmmel volt versenyben.

A Mentőexpedíció című filmben nyújtott alakításáért Matt Damon kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-díjat vígjáték kategóriában.

A drámai sorozatok között a legjobb férfi főszereplő Jon Hamm lett a Mad Men - Reklámőrültek című szériából. A legjobb minisorozat vagy tévéfilm a Hilary Mantell Farkasbőrben című könyvsikere nyomán készült Wolf Hall lett, míg ebben a műfajban a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Christian Slater vehette át a Mr. Robotban nyújtott alakításáért. A színész első jelölését rögtön díjra váltotta.

A legjobb filmzenéért Ennio Morriconét jutalmazták. A világhírű 87 éves olasz zeneszerző évtizedek után komponált újra westernfilmhez, Quentin Tarantino Aljas nyolcas című alkotásához. Morricone távollétében a díjat a rendező vette át.

Kate Winslet harmadszor nyerte el a díjat

A Steve Jobs című film mellékszereplőjeként harmadszor is elnyerte a Golden Globe-díjat Kate Winslet. 

Winslet a Beverly Hilton Hotel báltermében megrendezett gála közönsége előtt elmondta: remek éve volt tavaly a nőknek a filmiparban. A színésznő külön köszöntötte a Steve Jobsot alakító Michael Fassbendert, és a forgatókönyvet író Aaron Sorkint.

A legjobb vígjátéksorozat a Mozart in the Jungle lett, a vígjátéksorozatok legjobb színésznőjének díját pedig Rachel Bloom vehette át a Crazy Ex-Girlfriendért. Maura Tierney, a The Affair sztárja, aki első jelölését kapta, a minisorozat vagy tévéfilm mezőny legjobb női mellékszereplőjének elismerésével jutalmazták. Ugyanebben a kategóriában a legjobb férfi főszereplő Oscar Isaac lett a Mutassatok egy hőst című produkcióból.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×