Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Chicagóba és Londonba is meghívták Pálfi György új filmjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghívást kapott Pálfi György Szabadesés című filmje az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, valamint vetítik az 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválon is - közölte a filmet forgalmazó Vertigo Média az MTI-vel pénteken.

Az alkotás, amelyet csütörtökön kezdtek vetíteni a hazai mozik, az október 9-én kezdődő 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában 15 másik filmmel versenyez a legjobb filmnek járó Arany Hugo-díjért. A Szabadesés emellett az október 8-án kezdődő 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívást kapott. Londonban október 9-én és 11-én vetítik a Szabadesést a Nevetés (Laugh) szekcióban, és a 9-i vetítésre máris elfogytak a jegyek - olvasható a közleményben, amely hangsúlyozza, hogy a brit fővárosban tartandó fesztivál honlapja Pálfit Magyarország legeredetibb és legmegosztóbb rendezőjeként mutatja be.

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut - Hölgyeim és Uraim!) legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A film magyarországi díszbemutatóját kedden tartották.

A film előtt Tóth Luca animációs filmrendezőnek A kíváncsiság kora című rövidfilmje is megtekinthető. Tóth Luca a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett BA diplomája után a londoni Royal College of Art mesterszakán tanult tovább. Diplomafilmje, A kíváncsiság kora (The Age of Curious) idén a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ban különdíjban részesült.

Pálfi György a fesztiválok mellett magyar közönségtalálkozókon is részt vesz: szeptember 29-én Kecskeméten, október 1-jén Debrecenben, 3-án pedig Szentendrén tehetik fel a kérdéseiket a nézők a rendezőnek, valamint Pusztai Ferenc producernek.